ΙΝΚΑ ΠΕ: Υπεγράφη η συμφωνία εξαγοράς της ΒιδάληςΙΝΚΑ ΠΕ: Υπεγράφη η συμφωνία εξαγοράς της Βιδάλης - Κεντρική ΕικόναΕπισημοποιήθηκε η εξαγορά της  Βιδάλης από τον Προμηθευτικό και Καταναλωτικό Συνεταιρισμό Μελών ΙΝΚΑ ΠΕ, καθώς οι δύο πλευρές υπέγραψαν τη σχετική συμφωνία την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου.

Στη συνέχεια η νέα Γενική Συνέλευση των μετόχων εξέλεξε Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο των INKA και Βιδάλης ΑΕ, τον Απόστολο Αλεξάκη (φωτό).

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση «Πρόκειται για μια σημαντική νέα επένδυση του Συνεταιρισμού ΙΝΚΑ που σηματοδοτεί την επέκταση μας για πρώτη φορά εκτός Κρήτης και προσδοκούμε ότι θα επιφέρει αύξηση του κύκλου εργασιών τουλάχιστον 30%».

Όπως δήλωσε ο κ. Αλεξάκης, « βασικός στόχος της εξαγοράς είναι η δυναμική ανάπτυξη των ΙΝΚΑ σε μία νέα αγορά, καθώς και η επίτευξη συνεργιών και οικονομιών κλίμακας», ενώ ο απερχόμενος Διευθύνων Σύμβουλος της Βιδάλης ΑΕ Δημήτρης Βιδάλης  δήλωσε: «σημαντικό ρόλο στην επίτευξη της συμφωνίας έπαιξε το ότι ο νέος αγοραστής είναι μία σύγχρονη, επιτυχημένη και κυρίως ελληνική εταιρεία. Είμαι πεπεισμένος ότι η Βιδαλής  ΑΕ και οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν σε καλά χέρια».

Ο Προμηθευτικός και Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Μελών ΙΝΚΑ ιδρύθηκε το 1979, με έδρα την πόλη των Χανίων.  Σήμερα Ο Συνεταιρισμός διατηρεί 30 καταστήματα λιανικής σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Ιεράπετρα, οι εργαζόμενοι ανέρχονται σε περίπου 850 και ο ετήσιος τζίρος ξεπερνάει τα 145 εκατομμύρια ευρώ. Με την εξαγορά της Βιδάλης ΑΕ, θα λειτουργεί μέσω του νέου δικτύου Super Market και Cash & Carry σε 14 νέα σημεία στη Τήνο, τη Πάρο, τη Κάλυμνο, τη Χίο, τη Μήλο, τη Σαντορίνη, τη Σύρο και την Μήλο.

Ο κύκλος εργασιών της Βιδάλης ΑΕ κατά το τελευταίο έτος ανήλθε στα 45 εκατομμύρια ευρώ περίπου, ενώ η εταιρεία απασχολεί 364 εργαζόμενους

Πηγή : http://www.businessnews.gr

Άδεια Creative Commons

Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές .

Αφήστε μια απάντηση