Έγινε πάλι της… πρωτεύουσας το κάγκελο στην Πλάκα κύριε δήμαρχε.

plaka plateia dentra 1

Οδεύοντας προς την ολοκλήρωση σχεδόν της τετραετίας του, ως δημοτική αρχή, ο δήμαρχος Μήλου Γεράσιμος Δαμουλάκης έδειξε για μια ακόμα φορά προχειρότητα και έλλειψη πλάνου για να «κάνει πρωτεύουσα όπως έλεγε την Πλάκα». Δύο γδαρμένα σιδεροκάγκελα του Λιμενικού Ταμείου Μήλου στήθηκαν το πρωί στην κεντρική πλατεία του παραδοσιακού οικισμού, ώστε να εμποδιστεί το παρκάρισμα μηχανών που ενοχλούν κατοίκους της περιοχής.

Ακολούθησε παρέμβαση πολλών αγανακτισμένων κατοίκων του χωριού που μεταξύ άλλων φώναζαν «8 μήνες έμειναν ακόμα» υπονοώντας τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Τα αίματα άναψαν, ενώ κατηγορήθηκε και η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μήλου κα.Άννα Βήχου η οποία όμως ξεκαθάρισε ότι είχε ζητήσει την τοποθέτηση ξύλινων διαχωριστικών και όχι αυτών των πρόχειρων και περισσευούμενων, αντιαισθητικών για παραδοσιακό οικισμό, σιδεροκάγκελων του λιμανιού. Χάος στην καρδιά του Αυγούστου και με τους παρόντες τουρίστες να παρακολουθούν … Λίγη ώρα αργότερα βαν του Δήμου Μήλου κατέφθασε και παρέλαβε τα σιδεροκάγκελα.

Δύο μέρες πριν είχε παρέμβει η αστυνομία απομακρύνοντας προσωρινά τα οχήματα από το χώρο καθώς όμως και το αυτοκίνητο μανάβη για τον οποίο το δημοτικό συμβούλιο έχει δώσει θέση στο συγκεκριμένο χώρο.

Τα «Μηλέικα Νέα» σας θυμίζουν το Σχέδιο Ανάπλασης της Πλάκας με το ηλιακό ρολόι του Διονυσόδωρου (κάντε κλικ εδώ …) όπως είχε παρουσιαστεί στο δημοτικό συμβούλιο του Μαΐου του 2011, που έμεινε σχέδιο. Η παρούσα δημοτική αρχή είχε πάρει τα χαμηλότερα ποσοστά της στο εκλογικό διαμέρισμα της Μήλου (Πλάκα-Πλάκες) στιςΔημοτικές Έκλογές το Νοέμβριο του 2010 (κλικ εδώ…) που πλέον φαντάζει μελανό σημείο στην επιρροή της.

Το θέμα θα έχει συνέχεια τις επόμενες μέρες και συγκεκριμένα την Κυριακή 25/8 στις εκλογές του συλλόγου των Ενεργών Πολιτών Πλάκας, καθώς θα είναι το κυρίαρχο ζήτημα για το νέο ΔΣ που θα εκλεγεί.

Πηγή : www.mileikanea.gr

Αφήστε μια απάντηση