Χρονιά ρεκόρ η φετινή για τη Μήλο – Ζητούμενο η βιωσιμότητα

Από 2 Μαΐου ως και τις 10 Οκτωβρίου θα διαρκέσει εφέτος η τουριστική περίοδος στη Μήλο σε επίπεδο προσέγγισης κρουαζιεροπλοίων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμεναρχείου. Ειδικά φέτος αναμένεται, λόγω και των δρομολογήσεων από την Golden Star Ferries ταχυπλόων στις Κυκλάδες πληθώρα προσεγγίσεων. Επίσης αυξημένη αναμένεται και η κίνηση στο αεροδρόμιο λόγω των πολλών δρομολογίων της Aegean, αλλά και της skyexpress και Astra.

Η ανοδική τάση που εμφανίζει το νησί τα τελευταία χρόνια έχει ενεργοποιήσει την τουριστική αγορά πράγμα που είναι εμφανές και από την πορεία των κρατήσεων στα καταλύματα.

Μάλιστα σε δήλωση του ο Δήμαρχος κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης υπογραμμίζει ότι ο Δήμος με συνεχείς δράσεις προβολής του νησιού έχει τονώσει το ενδιαφέρον σε Ελλάδα κι εξωτερικό για το νησί της Αφροδίτης και των ηφαιστείων.

«Εμείς ως Δημοτική Αρχή μαζί με το Λιμενικό Ταμείο τις αρμόδιες Επιτροπές του Δήμου και τους Συμβούλους μας για τη τουριστική προβολή δουλεύουμε αθόρυβα και αποτελεσματικά. Και αυτό οφείλεται στο σωστό σχεδιασμό που έγκαιρα κάθε χρόνο κάνουμε. Είμαι βέβαιος ότι και το 2018 θα είναι μια ακόμα χρονιά ρεκόρ για το νησί μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κυκλαδονήσι, με τις μαγευτικές παραλίες και τη μεγάλη ιστορία συνυπάρχουν αρμονικά τα τελευταία χρόνια ο τουρισμός με την εξορυκτική δραστηριότητα. Μάλιστα αυτή δίνει κι έναν άλλο τόνο στη νησί με την ανάδειξη του μεταλλευτικού πλούτου που έχει, κάτι που προσελκύει πολλούς επισκέπτες.

Ωστόσο μεγάλο ζητούμενο είναι και για τη Μήλο που βρίσκεται σε φάση ανόδου η διασφάλιση της βιωσιμότητας του τουριστικού προϊόντος και της αειφορίας για την τοπική κοινωνία και οικονομία. Πέρα από τη «λαγνεία των αριθμών», θα πρέπει το τον προϊόν να γίνει πιο ανταγωνιστικό, και κυρίως να “πατήσει” σε στέρεες βάσεις, με την επίλυση βασικών θεμάτων στις υποδομές διαχείρισης λυμάτων, υδάτων κι ενέργειας. Ήδη τα τελευταία χρόνια το νησί τους μήνες αιχμής δέχεται μεγάλο όγκο επισκεπτών που συχνά υπερβαίνει τη φέρουσα δυνατότητα των υποδομών. Καιρός είναι λοιπόν να ενσκήψουν όλοι στην ουσία των προβλημάτων και να δώσουν άμεσα λύσεις γιατί ο παράδεισος δεν κρατά για πάντα.

Πηγή: Reporter.gr

Αφήστε μια απάντηση