Κλέφτικο: Όχι ο αποκλεισμός – Σωστή διαχείριση προστασίας στην περιοχή !

Την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023 μέλη των διοικητικών συμβουλίων των σωματείων μας προχώρησαν σε συνάντηση στο Δήμο Μήλου με το Δήμαρχο κ. Μικέλη Εμμανουήλ για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την περιοχή του Κλέφτικου.
Κυρίαρχο θέμα της συζήτησης ήταν η προσπάθεια που γίνεται, μετά το κλείσιμο του «Παπάφραγκα»,για τον ολοκληρωτικό αποκλεισμό της πρόσβασης και στην περιοχή του Κλέφτικου.

Το Λιμεναρχείο Μήλου ζήτησε από την «Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών» τη σύνταξη μίας μελέτης για τον κίνδυνο κατολισθήσεων στην εν λόγω περιοχή. Η μελέτη αυτή προτείνει τον αποκλεισμό κάθε πρόσβασης στο Κλέφτικο έως ότου συνταχθεί μια πλήρης μελέτη. Παρότι αυτή έχει  μόνο γνωμοδοτικό χαρακτήρα μεθοδεύεται η υιοθέτηση του πρώτου σκέλους της και υπολογίζοντας
συνδυαστικά τα συμπεράσματά της καταλήγουμε στον πλήρη αποκλεισμό όλων μας, (δημοτών, παραθεριστών και επαγγελματιών) σε απόσταση έως και 75 μέτρων από το Κλέφτικο. Δεν επιτρέπεται ούτε η κολύμβηση. Μετά από διάλογο συμφωνήθηκε ο Δήμος Μήλου και ο Δήμαρχος να  κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να μη νομιμοποιηθεί η συγκεκριμένη μεθόδευση και σύσσωμα τα σωματεία μας θα είναι αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια.
Την Παρασκευή 3 Νοέμβριου 2023, μας κοινοποιήθηκε επίσημο έγγραφο από τον Δήμο Μήλου όπου  ζητάει περαιτέρω ενημέρωση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και θέτει ορθά ερώτημα περί της λειτουργείας των θεσμών του Δήμου όπου ουδέποτε ζητήθηκε η άποψη των τεχνικών του υπηρεσιών και του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την σκοπιμότητα της εν λόγω μελέτης.
Το Κλέφτικο αποτελεί ένα πολύ σημαντικό τουριστικό πόρο, όχι μόνο για το νησί αλλά για το τουριστικό προϊόν ολόκληρης της χώρας. Όλοι συμφωνούμε στη σωστή του διαχείριση αλλά όχι στο  γενικό και κάθετο αποκλεισμό κάθε ανθρώπινης δραστηριότητας στην περιοχή.

Οι Πρόεδροι των Σωματείων:

«Ιδιοκτήτων και Εκμεταλλευτών Ενοικιαζόμενων Δωματίων Μήλου»,
«Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Μήλου»
«Ξενοδόχων Μήλου»
«Ιδιοκτητών Ημερόπλοιων Μήλου»

Αφήστε μια απάντηση