Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023 η ειδικότητα των Ηλεκτρολόγων του ΕΠΑΛ Μήλου φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις της Imerys Milos

Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου η ειδικότητα των Ηλεκτρολόγων του ΕΠΑΛ Μήλου φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις της Imerys Milos, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ ΕΛΛΑΣ ΑΕ . Στο πλαίσιο της δράσης « Σταδιοδρομία μετά το ΕΠΑΛ», οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων & Αυτοματισμού, συνοδεία των καθηγητών της ειδικότητας τους Μαριλού Παπαθέου και Λεωνίδα Κατσάτο, επισκεφτήκαν τις εγκαταστάσεις της τοπικής βιομηχανίας του νησιού.

Η υποδοχή τηρούσε κάθε προδιαγραφή εταιρίας που σέβεται το εταιρικό κοινωνικό προφίλ της. Στην είσοδο η κ. Βενέτα Καμακάρη πρόσφερε εταιρικά δώρα υποδοχής στους μαθητές και στη συνέχεια ο
κ. Ιάκωβος Βήχος πραγματοποίησε ενημέρωση, όπως προβλέπεται με όλες τις οδηγίες υγείας & ασφάλειας για τους επισκέπτες σε συνδυασμό με τον κατάλληλο εξοπλισμό ενδυμασίας : Γυαλιά- Κράνος – Γιλέκο – Μπότες.

Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών πρωτοκόλλου ασφαλείας, άρχισε η ξενάγηση των μαθητών από τον Υπεύθυνο Συνοδό τους κ. Γιάννη Ζούλια, Εργοδηγός των Ηλεκτρολόγων. Η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε με επιτόπιες επισκέψεις σε όλους τους χώρους ηλεκτρολογικού ενδιαφέροντος, όπως το Ηλεκτρολογείο της Imerys, βιομηχανικοί πίνακες των εγκαταστάσεων, διανομές φορτίων, γεννήτριες κλειστού τύπου, ανορθωτικές διατάξεις, μετασχηματιστές ισχύος, αλλά και σε νέες τεχνολογίες και έξυπνα συστήματα αυτοματοποιημένου χειρισμού. Ο κ. Ζούλιας, με ιδιαίτερο ζήλο και θέρμη, απάντησε σε κάθε απορία των μαθητών, παρουσίασε την ολοκληρωμένη διαδικασία μιας ηλεκτρολογικής εγκατάστασης, από τη μελέτη, τον σχεδιασμό μέχρι την κατασκευή της, όπως επίσης παρουσίασε σύγχρονα όργανα μετρήσεων για τον έλεγχο και την ορθή λειτουργία μιας ολοκληρωμένης εγκατάστασης. Η εμπειρία ήταν μοναδική !! Οι μαθητές με παραδειγματική αφοσίωση παρακολούθησαν όλη τη διαδρομή της ξενάγησης και με μεγάλο ενθουσιασμό δεσμεύσανε τον κ. Ζούλια για μια επιπλέον μελλοντική επίσκεψη, παράλληλα με τη ροή της εκπαιδευτικής ύλης !!

Ευχαριστούμε την Imerys Milos, που υποστήριξε με σεβασμό την προσπάθεια αναβάθμισης του διδακτικού μας έργου !!! Η βιωματική εμπειρία είναι πάντα η πιο ουσιαστική !!

Αφήστε μια απάντηση