Χειροτονία Διακόνου σε Πρεσβύτερο στην ιερά νήσο Μήλο

Την σε Πρεσβύτερο Χειροτονία του Διακόνου Ευτρατίου Γιαντσιώρη τέλεσε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, ιερουργήσας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Γενέσεως της Θεοτόκου, της επιλεγομένης “Κορφιάτισσας”, στις Πλάκες της ιεράς νήσου Μήλου, με τη λειτουργική συμμετοχή των Εφημερίων της νήσου και τη συμπροσευχητική παρουσία του Επάρχου Μήλου, του Δημάρχου Μήλου, Δημοτικών Συμβούλων, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Μήλου και πόλλών πιστών.
Απευθυνόμενος προς τον νέο Πρεσβύτερο της Εκκλησίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ τόνισε ότι ο κόσμος σήμερα, περισσότερο από ποτέ, αναζητά χαρά και ελπίδα, ενώ λείπει από τα πρόσωπα των ανθρώπων το χαμόγελο και τον προέτρεψε να ασκήσει το λειτούργημά του με αφοσίωση, φόβο Θεού και ήθος εκκλησιαστικό, προσφέροντας στο ποίμνιό του αυτό που επί πλέον χρειάζεται, τη χαρά και την ελπίδα, που θα τους προσφέρει ο καλός, ευγενής και παραμυθητικός λόγος του.
Του συνέστησε, επίσης, να μη λησμονήσει ποτέ την μεγάλη ευθύνη, που σήμερα ενώπιον Θεού και ανθρώπων αναλαμβάνει, την οποία ευχήθηκε να διακονήσει μέχρι βαθυτάτου γήρατος, χωρίς ποτέ να φανεί αχάριστος ή αγνώμων προς τον χειροτονήσαντα αυτόν Επίσκοπο, όπως, δυστυχώς, μερικοί, χειροτονηθέντες και ευεργετηθέντες υπ’ αυτού Κληρικοί.
Τέλος, ευχαρίστησε την Εταιρεία “IMERIS” ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ ΜΗΛΟΥ, διότι εδέχθη να μισθοδοτεί τον π. Ευστράτιο μέχρι το διορισμό του, και τον Αρχιμ. Νεκτάριο Σώρρο, ο οποίος τον δίδαξε και χειραγώγησε στην λειτουργική ζωή.
Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β΄ προσεφώνησε ο Δήμαρχος Μήλου κ. Εμμ. Μικέλης, ο οποίος τον ευχαρίστησε για την προσφορά του και του προσέφερε το Θυρεό του Δήμου Μήλου.

Δείτε φωτογραφίες από εδώ

Πηγή : ΙΜ Σύρου

Αφήστε μια απάντηση