Εορτασμός της Παναγίας του Ροδαρίου στη Μήλο

Στο καθιερωμένο ετήσιο ταξίδι στη Μήλο, για τον εορτασμό της Παναγίας του Ροδαρίου, φέτος συμμετείχε ο Επίσκοπος Πέτρος, ο π. Αντώνιος Βουτσίνος, Βικάριος της Επισκοπής και πιστός υπηρέτης της μικρής Καθολικής Κοινότητας που υπάρχει ακόμη στο νησί της Μήλου, ο π. Ντάνιελ Στάνκιεβιτς και 20 περίπου προσκυνητές από τη Σύρο που η παρουσία τους στο νησί έδωσε μεγάλη χαρά στους ντόπιους κατοίκους και ευλαβείς της «Παναγίας Ροζάριας».

Την Κυριακή το απόγευμα, 15 Οκτωβρίου 2023, τελέστηκε αρχιερατική θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στον Αδάμαντα, ενώ το απόγευμα της Δευτέρας τελέστηκε η πανηγυρική αρχιερατική θεία Λειτουργία στην Πλάκα. Οι μικροί ναοί γέμισαν από τους προσκυνητές και η εορταστική ατμόσφαιρα ήταν διάχυτη.

Ο επίσκοπος Πέτρος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο ιστορικό του εορτασμού της Παναγίας του Ροδαρίου και τη σημασία που έχεινα προσευχόμαστε με ευλάβεια το άγιο Ροδάριο, ιδιαίτερα κατά την τωρινή ταραγμένη από πολέμους περίοδο, ζητώντας από την Παναγία να επικρατήσει η ειρήνη στον κόσμο.

Το κήρυγμα του επισκόπου διαβάζετε εδώ.

Ο καλός καιρός που επικράτησε το διήμερο, έδωσε σε όλους την ευκαιρία να απολαύσουν μερικές από τις ομορφιές της Μήλου, συνδυάζοντας τον εορτασμό της Παναγίας του Ροδαρίου με μια ανάπαυλα ξεκούρασης και όμορφης παρέας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς όλους όσοι οργάνωσαν την επίσκεψη στη Μήλο, σε όσους συμμετείχαν στον ετήσιο εορτασμό και ιδιαίτερα στον κ. Βασίλη Παπικινό για τη διαρκή και συνεχή φροντίδα του για τους δυο καθολικούς Ιερούς Ναούς στην Πλάκα και στον Αδάμαντα.

 

Αφήστε μια απάντηση