Το κόμμα των φτωχών. Άρθρο του Γιώργου Βακόνδιου

Γιώργος Βακόνδιος Πολιτευτής Κυκλάδων Ν.Δ. Υπεύθυνος Ακτοπλοΐας Τομέα Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής

Η χθεσινή εμφάνιση του πρωθυπουργού στη Βουλή είχε μία ξεκάθαρη στόχευση. Να λανσάρει την νέα πολιτική πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στόχος είναι ο διχασμός της Ελληνικής κοινωνίας μεταξύ φτωχών και πλουσίων.

Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί τον ρόλο του προστάτη των φτωχών ώστε να χαρακτηρίσει την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ως το κόμμα των πλουσίων.

Προφανώς ο κ.Τσίπρας έχει την επίγνωση ότι δεν μπορεί να εξαπατήσει για μία ακόμη φορά ευρύτερες ομάδες του Ελληνικού πληθυσμού.

Επομένως με έναν κίβδηλο ταξικό διαχωρισμό προσπαθεί να περιχαρακώσει ένα μικρότερο πολιτικό ακροατήριο, σε μία προσπάθεια να διασωθεί από την επερχόμενη απόλυτη απόρριψη του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές.

Πιστεύει ο ανεπάγγελτος καταληψίας της εξουσίας ότι μπορεί να εξαπατήσει στις επερχόμενες εκλογές τις πιο ευαίσθητες ομάδες της Ελληνικής κοινωνίας.

Είναι προφανές ότι η σκανδαλολογία δεν του βγαίνει, η προσπάθεια εκμετάλλευσης της σχέσης εκκλησίας και κράτους καταρρέει και το Σκοπιανό αντί να διχάσει την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αποδείχθηκε μπούμερανγκ για την κυβέρνηση.

Αυτό λοιπόν το νέο «κόμμα των φτωχών

  • κατήργησε το ΕΚΑΣ που στήριζε τους φτωχότερους των φτωχών
  • αύξησε τους έμμεσους φόρους (ΦΠΑ) που κατεξοχήν είναι η πιο άδικη μορφή φορολογίας για τους φτωχούς
  • δημιούργησε τη γενιά των 300 ευρώ
  • έστειλε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες στην ξενιτιά (όχι πλουσίους)
  • φορολόγησε τον καφέ, την τηλεόραση, το κρασί και οτιδήποτε άλλο μπορεί να καταναλώσει μία οικογένεια
  • αύξησε την φορολογία εισοδήματος ακόμη και για τους πιο φτωχούς και σε κάθε περίπτωση αφαίρεσε από την Ελληνική οικογένεια ένα μεγάλο μέρος των εισοδημάτων της για τη δημιουργία των αχρείαστων υπερπλεονασμάτων

Αντ’ αυτού εξήγγειλε για μία ακόμη φορά το περίφημο κοινωνικό μέρισμα, υποσχέθηκε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ (του φόρου που θα καταργούσε) και πανηγύρισε για την αποφυγή περαιτέρω μείωσης των συντάξεων.

Σίγουρα το κοινωνικό μέρισμα δεν είναι η 13η σύνταξη που ο Τσίπρας είχε κάνει σημαία. Ακόμη πιο σίγουρα όμως όσοι λάβουν το κοινωνικό μέρισμα κατανοούν πλέον πώς πρόκειται για επιδοματικά ψίχουλα μπροστά σε όσα τους αφαιρέθηκαν.

Σε ότι αφορά την αναγγελλόμενη μείωση του ΕΝΦΙΑ υπολογίζεται ότι θα είναι 60-70 ευρώ το χρόνο για όσους ευνοηθούν και βεβαίως αυτά τα μικροποσά δεν αφορούν κανέναν που διαθέτει μία μεσαία αστική κατοικία αξίας πάνω από 200.000 ευρώ.

Να θυμίσουμε ότι η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ έχει εξαγγείλει μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για ΟΛΟΥΣ σε βάθος δύο ετών.

Αναφερόμενοι στο θέμα των συντάξεων θα πρέπει να σημειώσουμε τον παραλογισμό Τσίπρα.

Πρώτον αφού έκανε 21 περικοπές σε συντάξεις και επιδόματα, χαίρεται διότι δεν θα εφαρμόσει ένα μέτρο που ο ίδιος πρότεινε και ψήφισε δύο φορές.

Δεύτερον ενώ υποστηρίζει ότι βγήκε η Ελλάδα από τα μνημόνια, έπρεπε να πάρει την άδεια των δανειστών πιθανόν μέσα από μία βρώμικη ανταλλαγή με τα εθνικά θέματα.

Τρίτον έρχεται να ασπασθεί τη θέση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ η οποία είχε αναλάβει στην Βουλή νομοθετική πρωτοβουλία για την μη περικοπή των συντάξεων που η Κυβέρνηση καταψήφισε.

Τέταρτον θα πρέπει να απολογηθεί σε εκατοντάδες χιλιάδες νέους συνταξιούχους που με τον νόμο Κατρούγκαλου έχασαν περίπου το 30% των συντάξεών τους και για τους οποίους ο Τσίπρας δεν λέει κουβέντα.

Είναι σίγουρο επομένως ότι αυτό δεν είναι το «κόμμα των φτωχών» και ούτε έχει η Ελλάδα ανάγκη ενός τέτοιου κόμματος-παρωδία.

Οι Έλληνες έχουν ανάγκη από ένα κόμμα που θα κυβερνήσει στηρίζοντας πραγματικά το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων.

Ένα κόμμα που θα δημιουργήσει νέες δουλειές για όλους και γι’ αυτό θα διευκολύνει (και δεν θα αποτρέπει) τις επενδύσεις και δεν θα περικόπτει το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για να κάνει τις δουλειές επιδόματα.

Ένα κόμμα που κατανοεί ότι η μείωση της φορολογίας των Ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων είναι μονόδρομος για τη δημιουργία νέου πλούτου προς όφελος όλων.

Ένα κόμμα που θέλει να στηρίξει τους νέους όχι με το χαρτζιλίκι του παππού και της γιαγιάς αλλά μέσα από τη δυνατότητα συμμετοχής σε μία πραγματική παραγωγική διαδικασία.

Ένα κόμμα που θα διασφαλίσει την ασφάλεια για κάθε Έλληνα και θα παρέχει σε όλους τους νέους τη δυνατότητα πραγματικής μόρφωσης συνδεδεμένης με την αγορά εργασίας.

Ένα κόμμα που δεν θα διχάζει την κοινωνία αλλά θα ενώσει όλους τους Έλληνες σε μία νέα πορεία προς την πρόοδο και την ευημερία.

Αυτός είναι ο δρόμος και αυτόν προτείνει η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Αφήστε μια απάντηση