Ο Δήμος Μήλου στο Συνέδριο της ΠΕΔ Ν. Αγαίου στη Σύρο

«Οι Δήμοι μοχλός ανάπτυξης και προόδου των νησιών μας» ήταν ο τίτλος του Τακτικού Συνεδρίου της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου στην Ερμούπολη της Σύρου, 19 με 20 Νοεμβρίου 2018»

Στο Συνέδριο συμμετείχαν ο Δήμαρχος Μήλου κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης,  η Αντιδήμαρχος Μήλου κα Ζαμπέτα Τούρλου, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και ο κ. Γιώργος Μαρτάκης ως εκπρόσωπος της μειοψηφίας του Δήμου Μήλου στην Γενική Συνέλευση.

Ο Δήμαρχος στην εισήγησή του, αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που αφορούν  τις κοινωνίες των νησιωτικών Δήμων καθώς και στα θέματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του νέου νόμου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» και πιο συγκεκριμένα στην εκλογική διαδικασία, στην διοίκησης και υλοποίησης του αναπτυξιακού προγράμματος των Δήμων, στην καταστατική θέση των αιρετών, στην υποστελέχωση των υπηρεσιών, στην διαχείριση των απορριμμάτων  και στα οικονομικά των Δήμων, με έμφαση στην δραματική περικοπή των πόρων, καθώς και για το θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης .

Στην ενότητα για την ΥΓΕΙΑ, Ο Δήμαρχος  αναφέρθηκε εκτός των άλλων στο «ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ» που βάζει το Υπουργείο Υγείας στις επισκέψεις ιατρών ειδικοτήτων (ιατρικά κλιμάκια) στα νησιά μας  καθώς και στην απαγόρευση  προς στους Δήμους να  δέχονται δωρεές ασθενοφόρων από ιδιώτες. Επίσης, στην ενότητα για το θέμα του ΦΠΑ, υπεραμύνθηκε της άποψής του για μειωμένο συντελεστή στα νησιά μας. Αναφερόμενος στα μεγάλα αναπτυξιακά έργα υποδομής, αναφέρθηκε στο ΦΕΚ 151/ Α/2017, Προεδρικό Διάταγμα 123/2017, που αφορά την Αποστολή του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (σύμφωνα με την υπόδειξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος), που αναφέρεται στην υποχρέωση της  Πολιτείας για την κατασκευή τέτοιων έργων.

Καθοριστική ήταν η ομιλία για την διεκδίκηση του Φ.Π.Α  του Δήμαρχου Σάμου,      κ. Μιχάλη Αγγελόπουλου, μέλους του ΔΣ και Πρόεδρου της Επιτροπής Νησιωτικότητας της ΚΕΔΕ, και Αντιπροέδρου του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γιώργο Πατούλη, εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Μήλου Γεράσιμος  Δαμουλάκης,  μεταφέροντας τον χαιρετισμό του.

Το Συνέδριο έκλεισε με την ομόφωνη έγκριση του ψηφίσματος και με τους συμμετέχοντες να ανανεώνουν την συνάντηση τους για διεκδικήσεις στο Ετήσιο Tακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ, που θα γίνει  στην Αθήνα 3-4-5 Δεκεμβρίου 2018.

Αφήστε μια απάντηση