Η δημιουργία του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Κιμώλου και γιατί δεν έγινε στην Μήλο

Στην ημερήσια εφημερίδα των Κυκλάδων “ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ” (φύλλο 5014 την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018) σε άρθρο του Αντώνη Μπούμπα, γράφτηκε ότι έγινε πρόταση στον Δήμο Μήλου για την δημιουργία Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ αλλά ο Δήμος Μήλου  δεν απάντησε, σε αντίθεση με τον Δήμο  Κιμώλου που εξέφρασε ενδιαφέρον για τη διοργάνωση ενός κινηματογραφικού φεστιβάλ στο νησί και έδωσε το «πράσινο φως» για την επίτευξη αυτού του εγχειρήματος.

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει : “Ένας νέος και πολλά υποσχόμενος θεσμός.  Η δημιουργία του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Κιμώλου αποτελεί ιδέα της εταιρείας παραγωγής Glory Films, η οποία στο παρελθόν είχε καταθέσει αντίστοιχη πρόταση και στον Δήμο Μήλου, από τον οποίο δεν έλαβε κάποια απάντηση. Ωστόσο ο Δήμος Κιμώλου εξέφρασε ενδιαφέρον για τη διοργάνωση ενός κινηματογραφικού φεστιβάλ στο νησί και έδωσε το «πράσινο φως» για την επίτευξη αυτού του εγχειρήματος.
«Κανένας από την ομάδα μας δεν κατάγεται από την Κίμωλο. Μας αρέσει πολύ ως τόπος, ωστόσο θα ήμασταν ανοιχτοί σε οποιοδήποτε νησί μας προσέγγιζε και ήταν θετικό σε μια οποιαδήποτε πρωτοβουλία», δήλωσε στην «Κοινή Γνώμη» ο κ. Μάνουελ ντε Κόκο, διευκρινίζοντας ότι πρόθεση της Glory Films είναι η συνέχιση της διοργάνωσης με ή χωρίς χρηματοδότηση.”

Δείτε το σχετικό δημοσίευμα από εδώ

Αφήστε μια απάντηση