Κώστας Μακρής : Απαντητική Επιστολή στο Δήμαρχο Μήλου

Κύριε Δήμαρχε,

Η ανασφάλεια και η κομματική σας ιδεοληψία, σας προτρέπουν να επιτίθεστε διαρκώς κατά εμού, ως Πρόεδρο του Κέντρου Υγείας Μήλου, με κακόβουλα σχόλια, καταγγελίες, μηνύσεις, που οδήγησαν και στη σύλληψή μου, ενώ την ίδια τύχη θα είχαν παραλίγο και οι εξήντα εθελοντές που επισκεύαζαν το Κ.Υ.Μ. Προφανώς δεν αντιλαμβάνεστε ότι τέτοιου είδους ενέργειες δημιουργούν ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα, που σε συνδυασμό και με άλλα κακώς κείμενα, οδηγεί σε συχνές αποχωρήσεις και παραιτήσεις Ιατρών, αλλά και να καταλήγουν οι προκηρύξεις Ιατρών Ειδικότητας άκαρπες.

Σας υπενθυμίζουμε ότι το Κ.Υ.Μ. δεν εμπίπτει στη δικαιοδοσία σας. Ο έλεγχός του ανήκει αποκλειστικά στο Διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ, κ. Χρήστο Ροϊλό, ο οποίος έχει συμβάλει τα μέγιστα στη στελέχωση του, εγκρίνοντας μεταξύ άλλων και την έκτακτη μετακίνηση 24 Ιατρών ειδικότητας για τους θερινούς μήνες. Σήμερα το Κ.Υ.Μ. είναι αρκούντως στελεχωμένο με Ιατρούς, σε αντίθεση με όλα τα προηγούμενα χρόνια που λειτουργούσε συνήθως με ένα μόνο Ιατρό.

Σημειώνουμε ότι ο Δήμος Μήλου δεν δαπάνησε ούτε ένα ευρώ για την διαμονή των Ιατρών Ειδικότητας που ήρθαν στο νησί μας τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Κάποιοι διέμειναν σε καταλύματα με έξοδα της IMERYS και πολλοί εξ αυτών δωρεάν στο «Alexandros Village».

Η γνωστή τακτική της αποποίησης των ευθυνών, δηλώνοντας αναρμόδιος στην επίλυση του στεγαστικού δεν μας εκπλήσσει. Παρόλα αυτά όμως, το πρόβλημα παραμένει έντονο και επομένως την λύση του θα πρέπει να αναζητηθεί πλέον αλλού.

Είναι ψευδές ότι προτείνατε έξι σπίτια για να επιλέξει η Πνευμονολόγος. Οι επιλογές της ήταν μόνο δυο σπίτια, τα οποία βρέθηκαν από εμάς. Το πρώτο βρισκόταν στον Πέρα Τριοβάσαλο, διαθέσιμο για ένα μόνο μήνα και το άλλο στα Λιβάδια της Ζεφύριας, του οποίου το ενοίκιο θα κάλυπτε η IMERYS.

Επιπλέον θεωρείται απρεπέστατη και ειρωνική η αναφορά που κάνατε προς την Ιατρό, ότι τα προσφερόμενα δωμάτια “δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές της αισθητικής της”, επειδή εκείνη ζήτησε απλά ένα ευπρεπές κατάλυμα.

Υπενθυμίζουμε ότι η λειτουργία του Ιατρείου των Πολλωνίων διεκόπη βάσει της υπ. αριθμ. 2004/28/11/2019 απόφασης του κ. Αποστολόπουλου, ενώ το Ιατρείο του Αδάμαντα δεν λειτουργεί με δική σας υπαιτιότητα.

Τέλος, από την έκτακτη επιχορήγηση των 120.000 ευρώ που λάβατε από το κράτος για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η συνεισφορά σας στο Κ.Υ.Μ. ήταν μόνο τρία ψυγεία και ένα κρεβάτι.

Υ.Γ: Καθιστούμε σαφές ότι η διακομιδή με ελικόπτερο είναι δικαίωμα του κάθε Μηλιού που θα την χρειαστεί. Οι διακομιδές αποφασίζονται από κοινού από τον εφημερεύοντα Ιατρό του Κ.Υ.Μ., τον Ιατρό του ΕΚΑΒ και τον Ιατρό του νοσοκομείου αποδοχής. Οπότε οι δημόσιες δηλώσεις από τον Δήμαρχο Μήλου και τον κ. Μαρτάκη, όπως “αυτοί κατεβάζουν τα ελικόπτερα σαν σπουργίτια” και πως “η κάθε διακομιδή κοστίζει πανάκριβα στο δημόσιο”, κρίνονται επιεικώς άστοχες έως και επικίνδυνες.

 

 

Ο Πρόεδρος της Δ/Ε του Κ.Υ. Μήλου

 

Κωνσταντίνος  Μακρής

Αφήστε μια απάντηση