Τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Μήλου

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο Κέντρο Υγείας Μήλου παρουσιάζει στο ΒΗΜΑ της Κυριακής ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Μήλου κύριος Αποστολόπουλος Ηλίας.


Από το 2000 που είμαι εδώ υπήρχαν πάντα ελλείψεις, αλλά εδώ και δύο χρόνια τα πράγματα έχουν ξεφύγει» δηλώνει ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας της Μήλου κ. Ηλίας Αποστολόπουλος. Τον χειμώνα εξετάζει γύρω στους 40 ασθενείς την ημέρα, το καλοκαίρι όμως – όπως είναι λογικό – ο αριθμός πολλαπλασιάζεται. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με το προσωπικό του Κέντρου Υγείας.


Ο ίδιος μαζί με μια συνάδελφό του κάνουν από 15 εφημερίες αλλά πληρώνονται για επτά.

«Παράλληλα κάνουμε και συμπληρωματικές δουλειές όπως εκείνη του οδηγού του ασθενοφόρου. Και βέβαια έχουμε να αντιμετωπίσουμε την έλλειψη φαρμάκων και υλικών. Ευτυχώς εδώ στη Μήλο, αλλά και στα περισσότερα νησιά, η τοπική κοινωνία είναι συνηθισμένη στο να δείχνει αλληλεγγύη».


Σύμφωνα τον κ. Αποστολόπουλο, ο βασικός λόγος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα κέντρα υγείας των νησιών «είναι η απροθυμία των ειδικευόμενων γιατρών να μετατεθούν εκεί. Για τους ειδικευόμενους της γενικής ιατρικής προβλέπεται ότι τουλάχιστον για έναν χρόνο θα υπηρετούν στα Κέντρα Υγείας. Παρ’ όλα αυτά, παρατύπως κάτι τέτοιο πολλές φορές δεν εφαρμόζεται».


Πηγή : ΤΟ ΒΗΜΑ 07.04.2013

Αφήστε μια απάντηση