Στο τραπέζι έντεκα νέες ιδιωτικές επενδύσεις. Η μία στη Μήλο

Σε έντεκα ανέρχονται συνολικά οι ιδιωτικές τουριστικές επενδύσεις τις οποίες χειρίζεται η Ειδική Υπηρεσία Υποδοχής και Προώθησης Επενδύσεων του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ). Στις ήδη γνωστές επενδύσεις περιλαμβάνεται πλέον και:

– Το σχέδιο που προσπαθεί να υλοποιήσει το Πόρτο Καρράς, n Μεγάλη επένδυση στη Θάσο, ξενοδοχείου πέντε αστέρων, δυναμικότητας 360 κλινών, από την εταιρεία ΡΙΑΛΑ ΑΕ,

– Η επαναοριοθέτηση της ΠΟΤΑ Μεσσηνίας, και

– Η δημιουργία ΠΟΤΑ σε έκταση 12.500 στρεμμάτων στην περιοχή Αταλάντης.

Πέρα από αυτές, άλλες επενδυτικές προτάσεις που εξετάζονται και βρίσκονται σε διάφορα στάδια αδειοδότησης,

είναι:

– Στο στάδιο της υπογραφής της προβλεπόμενης Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για τον καθορισμό των ειδικότερων κατηγοριών έργων, της γενικής διάταξης των κτιρίων και τους περιβαλλοντικούς όρους, βρίσκεται το επενδυτικό σχέδιο για τη δημιουργία Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος, αποτελούμενου από ξενοδοχείο 350 κλινών, κέντρο θαλασσοθεραπείας και τουριστικές κατοικίες σε έκταση 645 στρεμ. στη θέση Βρόσκοπος, της Κέας.

Στο στάδιο έκδοσης Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Ορων (ΑΕΠΟ), βρίσκεται η επένδυση για τη δημιουργία Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος, που θα αποτελείται από ξενοδοχείο 180 κλινών, τουριστικές κατοικίες και εγκαταστάσεις spa, σε έκταση 450 στρεμ. στη Μήλο.

– Σε στάδιο έκδοσης ΑΕΠΟ, βρίσκεται και η επένδυση για τη δημιουργία του ξενοδοχείου Scorpio Bay, κατηγορίας 5 αστέρων, 1.100 κλινών και λιμενικών έργων σε έκταση 1.717 στρεμ. στη θέση Σκορπονέρι του Δήμου Ορχομενού στη Βοιωτία.

– Σε στάδιο έκδοσης Προκαταρκτικού Προσδιορισμού Περιβαλλοντικών Απαιτήσεων (ΠΠΠΑ) βρίσκεται η επένδυση που περιλαμβάνει τη δημιουργία Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος αποτελούμενου από ξενοδοχείο, τουριστικές κατοικίες και εγκατάσταση γκολφ, σε έκταση 714 στρεμ. στον Δήμο Αιγιαλείας.

– Αίτηση για γνωμοδότηση ΠΠΠΑ για τη δημιουργία ξενοδοχείου 5 αστέρων, δυναμικότητας 2.510 κλινών, σε έκταση 4.400 στρεμ. στη θέση Κάβο Πλάκο, στο Λασίθι έχει υποβληθεί από την Εταιρεία Ανάπτυξης Ανατολικής Κρήτης.

– Αίτηση για γνωμοδότηση ΠΠΠΑ δημιουργίας Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος (ξενοδοχείο κλασικού τύπου 250 κλινών και κέντρο θαλασσοθεραπείας) σε έκταση 275 στρεμ. έχει υποβληθεί από επενδυτές και για την Ιο.

– Στα Καλάβρυτα έχει υποβληθεί αίτηση καταλληλότητας για σύνθετα τουριστικά καταλύματα (ξενοδοχείο, κατοικίες, γκολφ) από την Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου.

Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ 18.12.2012

Αφήστε μια απάντηση