Ποιοι είναι πίσω από τις επενδύσεις σε Κέα και Μήλο

Τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την κατασκευή δύο σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων σε Κέα και Μήλο, που προωθούνται από επενδυτικούς ομίλους, υπέγραψε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης.

Πρόκειται για Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις στις οποίες συναρμόδια είναι η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, με τις οποίες καθορίζονται οι περιβαλλοντικοί όροι κατασκευής και λειτουργίας των δύο μονάδων.

Η πρώτη, που προωθείται από την Dolphin Capital που διοικείται από τον Μίλτο Καμπουρίδη, αφορά στην κατασκευή ξενοδοχείου πέντε αστέρων (230 κλινών), κέντρου θαλασσοθεραπείας, κέντρου καταδυτικού τουρισμού και παραθεριστικών κατοικιών στην περιοχή «Βόσκοπος» της Κέας.

Η δεύτερη επένδυση αφορά στην κατασκευή ξενοδοχείου πέντε αστέρων (216 κλινών), παραθεριστικών κατοικιών και κέντρου αναζωογόνησης στην περιοχή «Αμμουδαράκι» της Μήλου. Υλοποιείται από την επενδυτική εταιρεία Taurus Investment Holdings στην οποία συμμετέχουν γερμανικά και αμερικανικά κεφάλαια καθώς και άλλοι διεθνείς επενδυτές.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η εταιρεία «Axsite Αγροτική Τουριστική Α.Ε.» η οποία ελέγχεται από τον διεθνή όμιλο. Η Taurus, η οποία ιδρύθηκε από τους Γερμανούς αδελφούς Lorenz και Guenther Reibling, έχει σήμερα χαρτοφυλάκιο ακινήτων που προσεγγίζει τα δύο δισ. δολάρια.

Πρόκειται για δύο από τις τουριστικές επενδύσεις που προγραμματίζονται με διεθνή κεφάλαια στη χώρα μας. Μένει, βέβαια, να αδειοδοτηθούν πλήρως και να ξεκινήσει η κατασκευή των μονάδων καθώς μέχρι σήμερα τα περισσότερα επενδυτικά σχέδια διεθνών ομίλων έμεναν στα χαρτιά.

Πηγή : http://www.euro2day.gr

Άδεια Creative Commons

Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές .

Αφήστε μια απάντηση