Οικονομικοί οι λόγοι αντίδρασης των λεωφορειούχων Μήλου

Mετά από την ομόφωνη γνωμοδοτική απόφαση των μελών του δημοτικού συμβουλίου Μήλου ζητείται με επίσημο έγγραφο από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου να ληφθούν υπόψη οι σχετικές προτάσεις που αναφέρονται στην επιμήκυνση περιόδου λειτουργίας των λεωφορείων, κάτι το οποίο πυροδότησε την αντίδραση των λεωφορειούχων οι οποίοι αρνούνται να επωμιστούν την οικονομική επιβάρυνση αυτής της απόφασης. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με το έγγραφο που στάλθηκε στην αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας, ο δήμος Μήλου μετά την εισήγηση του δημάρχου Γεράσιμου Δαμουλάκη, την οποία στήριξαν τόσο οι δημοτικοί σύμβουλοι όσο και οι πρόεδροι των κοινοτήτων, ζητά μεταξύ άλλων την έναρξη των δρομολογίων των λεωφορείων νωρίτερα από τις 31 Μαρτίου σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές όπου ξεκινούσαν τέλη Μαΐου, καθώς όπως υποστηρίζεται αναμένεται τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο να αρχίσει η τουριστική περίοδος στο νησί από το Πάσχα. Παράλληλα ο δήμος ζητά την ενίσχυση των δρομολογίων με δύο απογευματινά καθώς και να πηγαίνουν να λεωφορεία μέχρι το κέντρο της περιοχής της Πλάκας. 

«Εμείς  γνωμοδοτούμε με γνώμονα  την ανάπτυξη, την  ευημερία και την  εξυπηρέτηση των  κατοίκων»

Για ορθολογική διαχείριση δρομολογίων μιλά ο κ. Δαμουλάκης ο οποίος εξηγεί ότι μέσα από το συγκεκριμένο έγγραφο το οποίο εστάλη στην Περιφέρεια, ζητείται να γίνουν κάποιες αλλαγές οι οποίες θα αποτελέσουν σημείο κάμψης των δυσκολιών που αντιμετωπίζει το νησί προκειμένου να διευκολυνθούν και να εξυπηρετηθούν οι επισκέπτες που πρόκειται να μεταβούν στη Μήλο τη νέα τουριστική περίοδο. «Όπως όλα δείχνουν ο τουρισμός στη Μήλο έχει ανοδική πορεία κάτι το οποίο προκύπτει από τις προκρατήσεις που φέτος ξεκινούν πολύ νωρίς, κάτι το οποίο μας οδηγεί σε τέτοιου είδους ενέργειες. Αυτός είναι και ο λόγος που ζητήσαμε να ξεκινήσει νωρίτερα η λειτουργία των λεωφορείων» υποστηρίζει ο κ. Δαμουλάκης ενώ παράλληλα τονισε ότι «εμείς γνωμοδοτούμε με γνώμονα την ανάπτυξη, την ευημερία και την εξυπηρέτηση των κατοίκων και διεκδικούμε αυτό που έχει ανάγκη το νησί για επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι». Το γεγονός ότι το νησί της Μήλου διαθέτει μόνο 5 λεωφορεία για τον κ. Δαμουλάκη συγκαταλέγεται στα μειονεκτήματα του νησιού, καθώς δεν μπορεί να συμβαδίσει με τους στόχους που έχουν τεθεί, όσον αφορά στην τουριστική ανάπτυξη και προβολή του. Όσον αφορά αυτούς που υποστηρίζουν ότι αν ο δήμος διεκδικεί παραπάνω δρομολόγια και επιμήκυνση του χρόνου λειτουργίας των λεωφορείων, τότε θα πρέπει να συμβάλει οικονομικά ο κ. Δαμουλάκης εξηγεί ότι αυτή είναι μια άποψη η οποία εκφράζει την μία όψη του νομίσματος. Από την άλλη όμως υπάρχει και η άλλη λογική που αναφέρει ότι έχουν δοθεί ήδη σημαντικά ποσά τόσο από τον δήμο όσο και από τις επιχειρήσεις για την προβολή του νησιού με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών.« Η απόφαση έχει στόχο την εξυπηρέτηση του τουρισμού και μόνο, γι αυτό ζητάμε από την Περιφέρεια , η οποία έχει τον τελευταίο λόγο , να εξετάσει σοβαρά τις αιτήσεις μας, ενώ όσον αφορά τους λεωφορειούχος , οι οποίοι μάλιστα μέσω δικηγόρου εναντιώθηκαν στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχουν δουλειά από μια τέτοια εξέλιξη» υποστηρίζει τέλος ο κ. Δαμουλάκης

«Δεν  μπορούμε να επωμιστούμε  την οικονομική επιβάρυνση»

«Δεν αντιδράμε, απλά εξηγούμε ότι τα έξοδα σε περίπτωση που αποφανθεί κάτι τέτοιο θα είναι ογκώδη, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να αντεπεξέλθουμε» τονίζει με τη σειρά του ο εκπρόσωπος λεωφορειούχων Νίκος Νίνος ο οποίος εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένος για την κατάσταση. Δεδομένου ότι το χρηματικό ποσό το οποίο καλούνται να πληρώσουν οι οδηγοί για την κατανάλωση των καύσιμων στους επιπλέον μήνες που ζητά ο δήμος να λειτουργούν είναι πολλά, οι λεωφορειούχοι προσανατολίζονται στην λύση της χρηματοδότησης του,ς προκειμένου να καλυφθούν έστω τα πάγια έξοδα τους. 

«Ας επωμιστούν είτε ο δήμος είτε οι ξενοδόχοι, οι οποίοι ζήτησαν αυτήν αλλαγή, τα έξοδα από τα δρομολόγια και εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να εργαστούμε» συνεχίζει ο κ. Νίνος εξηγώντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει το ποσό το οποίο χρειάζεται, ειδικά μετά την κατάσταση στην οποία βρέθηκαν οι λεωφορειούχοι τον Σεπτέμβρη, όπου ζημιώθηκαν οικονομικά καθώς τα έξοδα ήταν περισσότερα από τα έσοδα λόγω της ελάχιστης κίνησης στα λεωφορεία. Τέλος ο εκπρόσωπος των λεωφορειούχων Μήλου ενημέρωσε ότι έχουν στείλει αντίστοιχο έγγραφο στην Περιφέρεια από την οποία ζητούν με την σειρά τους να μεριμνήσει για το ζήτημα, ενώ στην περίπτωση που δεν εισακουστούν θα κινηθούν βάση νόμου κάτι το οποίο ωστόσο «δεν είναι ζητούμενο».

ΠΗΓΗ : www.koinignomi.gr

 

Αφήστε μια απάντηση