Να γίνει η Μήλος “Σκουριές”

 

Την πετυχημένη συνταγή των αγώνων στις Σκουριές Χαλκιδικής θέλουν ν’ ακολουθήσουν κάτοικοι της Μήλου που βλέπουν τον “χρυσό” εφιάλτη να επιστρέφει ξανά στα μέρη τους “μετά από 15 χρόνια απουσίας”. Την Παρασκευή, παρά τις απαγορεύσεις του δημάρχου Γ. Δαμουλάκη που ήταν πάντως παρών, διοργανώθηκε από την τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ μαζική ανοιχτή δημόσια εκδήλωση, κατά την οποία συζητήθηκαν οι σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις που θα συνοδεύσουν την εγκατάσταση ορυχείου στη δυτική πλευρά του νησιού, “σ’ ένα χώρο μεγάλου φυσικού κάλλους, υψηλής οικολογικής αξίας και μεγάλου τουριστικού αναπτυξιακού δυναμικού”.

Συντονιστής της κουβέντας ήταν ο υπεύθυνος του Τμήματος Οικολογίας – Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ Μπάμπης Μπιλίνης, ενώ τον λόγο πήραν η Κατερίνα Ιγγλέζη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που ενημέρωσε το κοινό για τα συμβάντα της Χαλκιδικής και τις καταστροφικές συνέπειες εξόρυξης χρυσού σε όλα τα επίπεδα της καθημερινής διαβίωσης, ο Μηλιός βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος, ο οποίος έκανε αναφορά στην προηγούμενη απόπειρα της εταιρείας ΜΙΔΑΣ Α.Ε., και ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Καβαλιέρος, επικεφαλής της παράταξης “Ενεργοί Πολίτες για τη Μήλο”, ο οποίος άσκησε κριτική στον δήμαρχο, λόγω των συζητήσεων που είχε ανοίξει με την ενδιαφερόμενη εταιρεία ORTAC.

Η προσπάθεια θα συνεχιστεί με τη συγκρότηση πλατιάς επιτροπής κατοίκων και φορέων που θα αναλάβει τη συσπείρωση κι ενημέρωση του νησιού με στόχο ισχυρές και διαρκείς κινητοποιήσεις.

Πηγή : www.avgi.gr, http://gandgmilos.pblogs.gr/

Αφήστε μια απάντηση