Η τρελή πτήση του Γάλλου στo Σαρακήνικo της Μήλου από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Σημ.: κάντε διπλό κλικ πάνω στην εικόνα για να την δείτε σε πλήρη οθόνη.

Ψάχνω κάτι καινούριο, κάτι μοναδικό…» είπε ο Ζουλιάν μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο.

Οταν κατέφθασε στη Μήλο ο παγκοσμίου φήμης αθλητής freestyle trial σιγουρεύτηκε ότι στο νησί υπήρχε το πρόσφορο έδαφος για να πραγματοποιήσει τα πιο τρελά του όνειρα, μια πτήση με μηχανή. 

Στο μοναδικό νησί των Κυκλάδων που δεν σταματά να σε εκπλήσσει, τη Μήλο, στην πανέμορφη παραλία του Σαρακήνικου έκανε κάτι σχεδόν εξωπραγματικό. Μια… βόλτα στο φεγγάρι! Motowhips wallrides και backflips ήταν μόνο κάποια από τα εντυπωσιακά tricks που δοκίμασε με επιτυχία ο Ντιπόν σε ένα ολονύκτιο session στην κατάλευκη παραλία με την ηφαιστειογενή μορφολογία. «Ηταν απίστευτο! ‘Ενιωθα πραγματικά σαν να μην είμαι πια στη Γη. Ελεύθερος!» είπε ο Ζουλιάν για το σύντομο ταξίδι στη… Σελήνη. 

Ο Γάλλος αθλητής επισκέφθηκε τις πρώτες μέρες του Αυγούστου το ηφαιστειακό κυκλαδίτικο νησί με τις πανέμορφες παραλίες και εντυπωσιάστηκε από την πρώτη στιγμή. Εκεί συνάντησε τον Ελληνα rider Μάριο Πολυχρονιάδη (aka Mario Pol) και αφού περιπλανήθηκαν στο νησί όπως κάθε τουρίστας που σέβεται τον εαυτό του, κατέληξαν στο σεληνιακό Σαρακήνικο για riding μέχρι το πρωί.

Φαίνεται ότι η πορεία του Ζουλιάν ήταν ήδη προδιαγεγραμμένη όταν οι γονείς του σε νεαρή ηλικία τού χάρισαν ένα trial mountain bike.  Μάλιστα κάποια χρόνια αργότερα κατάφερε να φτάσει στην 4η θέση του παγκόσμιου junior πρωταθλήματος. Ο πατέρας του δεν περίμενε κάτι διαφορετικό από τον γιο του, αφού από την ηλικία των μόλις έξι μηνών τον ανέβαζε στη μηχανή του. Ωστόσο, οι τίτλοι δεν φάνηκε να ικανοποιούν τον έφηβο Ζουλιάν, που τα εγκατέλειψε για να δοκιμάσει κάτι καινούριο. Ηθελε να δημιουργήσει ένα νέο extreme sport. Όταν ο διοργανωτής ενός motorbike show τον ρώτησε τι είναι ικανός να κάνει με το trial του, η απάντηση του Ζουλιάν ήταν απόλυτη: «Μια παγκόσμια πρώτη : το πρώτο backflip σε τεχνητή πίστα». Το γεγονός βέβαια ότι μέχρι τότε ο Ζουλιάν ούτε είχε κάνει ποτέ άλματα με trial, ούτε είχε καν δοκιμάσει να κάνει backflip δεν είχε καμία σημασία. Τρεις μήνες αργότερα το κατάφερε και ένα νέο extreme sport είχε μόλις γεννηθεί. Σήμερα ο 33χρονος Γάλλος θεωρείται από τις κυρίαρχες φιγούρες στο άθλημακάνοντας στο παραδοσιακό riding μοτοσικλέτας ό,τι περίπου έκανε το parkour στο τζόγκινγκ. Υιοθετώντας τη φιλοσοφία ότι δεν υπάρχει εμπόδιο που δεν μπορεί να προσπεράσει, είναι μηδενικά τα σημεία που δεν του εξάπτουν τη φαντασία για riding και που δεν μπορεί να κατακτήσει με το trial του. Οι φίλοι και γνωστοί τον αντιμετωπίζουν ενίοτε ως ιδιοφυΐα και ενίοτε ως παρανοϊκό.

Ο ίδιος απλώς σκοπεύει να γυρίσει τον κόσμο «πετώντας» με τη μηχανή του. Τον Απρίλιο του 2012 βρέθηκε στις φαβέλες του Ρίο για το τριήμερο Red Bull Trial X Sessions 2012 – αν ψάξετε το βιντεάκι με τα κατορθώματά του στο Διαδίκτυο, δεν θα πιστεύετε τα μάτια σας! Βλέποντας μια βόλτα του στη Μανίλα, με τον ίδιο να φοράει το αγαπημένο του T-shirt «Ride the World», να ισορροπεί με το ένα πόδι στη μηχανή και ταυτόχρονα να οδηγεί, σίγουρα καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι είναι αλλόκοτα χαρισματικός.

Πηγή : ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ της ΖΩΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Αφήστε μια απάντηση