Η S&B σε νέο δείκτη στο Χ.Α.

Είναι επί χρόνια οι «σκαπανείς» της ελληνικότητας στο εξωτερικό, με πωλήσεις, δημιουργία δικτύων για τις εξαγωγές, νέες μονάδες, καινοτόμα προϊόντα. ‘Ολα κάτω από το σήμα «made in Greece». Σήμερα ήρθε η ώρα της επιβράβευσης της προσπάθειάς τους, με τη δημιουργία δύο νέων δεικτών διεθνοποιημένων εταιρειών από το Χρηματιστήριο και τον αγγλικό οίκο FTSE. Με απώτερο σκοπό να αναδειχτούν οι εξαγωγικές εισηγμένες που θα προσελκύσουν ξένα επενδυτικά κεφάλαια, το Χ.Α. σχεδίασε μια ομάδα νέων δεικτών για να παρακολουθείται η χρηματιστηριακή συμπεριφορά αυτών των εταιρειών.

Η επιλογή των μετοχών στηρίζεται στο ποσοστό των συνολικών τους εσόδων όπως αυτά αποτυπώνονται από τις δραστηριότητές τους στο εξωτερικό. Οι νέοι δείκτες είναι οι εξής:

FTSE/Χ.Α. Διεθνούς Δραστηριοποίησης, στον οποίο θα συμμετέχουν όλες οι εταιρείες με έσοδα από το εξωτερικό που αντιστοιχούν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 20% των συνολικών τους εσόδων.

FTSE/Χ.Α. Διεθνούς Δραστηριοποίησης Plus, στον οποίο θα συμμετέχουν οι 30 πρώτες εταιρείες του Δείκτη FTSE/Χ.Α. Διεθνούς Δραστηριοποίησης με κριτήριο το ποσοστό των συνολικών εσόδων τους από το εξωτερικό.

Οι δείκτες λαμβάνουν επίσης υπόψη τους το ποσοστό ευρείας διασποράς (free float) των μετοχών, ενώ θα υπάρχει συντελεστής στάθμισης των μετοχών με βάρος μεγαλύτερο από το 20% της αξίας του δείκτη. Η τιμή εκκίνησης ορίζεται στις 1.000 μονάδες και ο υπολογισμός θα ξεκινήσει από τις 3 Δεκεμβρίου 2012.

Ποιες εταιρείες συμμετέχουν

Και στους δύο δείκτες συμμετέχουν οι εταιρείες : Αεροπορία Αιγαίου,  S&B Βιομηχανικά Ορυκτά, Βιοχάλκο, Γαλαξίδι, ΑΛΚΟ, Eurodrip, ΕΛΒΑΛ, Ελληνικά Καλώδια, Επίλεκτος, EFG Europe, Ικτίνος, Intralot, Καρατζή, Kleeman, Κυριακίδης, Inform Λύκος, ΜΕΤΚΑ, Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου, Νηρεύς, Πλαστικά Θράκης, Πλαστικά Κρήτης, Σαράντης, Σελόντα, Centric, Σιδενόρ, Σωληνουργεία Κορίνθου, Frigoglass, Χαλκόρ. Στον έναν δείκτη διεθνούς δραστηριοποίησης συμμετέχουν οι εταιρείες Αβαξ, Ακρίτας, Nexans, Αλουμύλ, ΑΝΕΚ, Βιοκαρπέτ, Unibios, Βογιατζόγλου, Δάιος, Dionic, Δρομέας, Druckfarben, Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, ΕΛΓΕΚΑ, Ελλάκτωρ, Ελτον, Intracom, Κορρές, Κρι-Κρι, Κτήμα Λαζαρίδη, Κυριακούλης, Φουρλής, Σπύρου, Fieratex, Folli Follie, Μαθιός, Mevaco, MLS, Motor Oil, Μουζάκης, ΟΤΕ, Παπουτσάνης, Profile.

Πηγή : ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 02.12.2012 του ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΦΙΔΑ

Share

Αφήστε μια απάντηση