Η Louis Cruises πιάνει Μήλο

Eπενδύοντας στην αύξηση  της ζήτησης για ελληνικούς  προορισμούς,  η  Louis Cruises «που εκπροσωπεί την ελληνική κρουαζιέρα»,  καθώς είναι η μόνη που κάνει  home porting με αφετηρία τον  Πειραιά, το Λαύριο και τα ελληνικά νησιά, αποφάσισε να  αυξήσει την προσφορά της.  


Ετσι ενισχύει τη δυναμικότητα  σε κλίνες με δύο μεγαλύτε-ρα κρουαζιερόπλοια («Louis  Olympia» και «Louis Cristal»),  ενώ θα διπλασιάσει τα λιμάνια προορισμού από επτά σε  δεκαπέντε, εισάγοντας εννέα  νέους προορισμούς (Κω, Χίο, Μήλο, Σύμη, Ιο, Σάμο, Σύρο,  Μπόντρουμ και Τσεσμέ) για το  διάστημα από τον Ιούνιο έως  το τέλος Αυγούστου, στοχεύοντας και στην ανανέωση των  προγραμμάτων και στην ανά-δειξη νέων προορισμών στο  Αιγαίο. Το 2013 η εταιρεία δια- κίνησε 454.318 επιβάτες με 659  προσεγγίσεις σε ελληνικά λιμάνια, κατέχοντας το 90% του home porting στην Ελλάδα με  95.557 επιβάτες. «Οι προκρατήσεις δείχνουν μια αύξηση της  τάξεως του 20%» δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Louis  Cruises κ. Κυριάκος Αναστασιάδης για τη φετινή σεζόν.  


Την αισιοδοξία ότι το λιμάνι  του Ηρακλείου θα διατηρήσει  τα μεγέθη του 2013 και ίσως πετύχει μικρή αύξηση, καθώς θα  υποδεχθεί 20 εταιρείες από τις  οποίες οι δύο θα είναι home port  (Louis και Costa Cruises), εκφράζει ο διευθύνων σύμβουλος του  Οργανισμού Λιμένος Ηρακλεί-ου (ΟΛΗ) κ. Γιάννης Μπρας.

Ωστόσο, σημειώνει ότι «το 2014  θα είναι μια δύσκολη χρονιά για  όλα τα λιμάνια», αποδίδοντας τα  αίτια στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Το λιμάνι του  Ηρακλείου πήρε «πράσινο φως»  από τον Manager of Operations  της Disney κ. Στίβεν Μάστερς  και το 2014 η εταιρεία θα κάνει  δύο δοκιμαστικές προσεγγίσεις  «και θα επανέλθει δυναμικά από  το 2016» τονίζει. Η περσινή χρονιά ήταν ανοδική για την κίνηση  της κρουαζιέρας στο Ηράκλειο  σε ποσοστό 25% σε σχέση με  το 2012, με 272.000 επιβάτες,  από τους οποίους οι 52.500 ήταν επιβάτες home port. 

Δείτε το πρόγραμμα για το 2014

Πηγή : ΤΟ ΒΗΜΑ, http://louiscruises.com/gr

Αφήστε μια απάντηση