Η Γιορτή του μικρού ποδοσφαιριστή… στη Μήλο

O Α.Σ. Παμμηλιακός θα διοργανώσει το 9ο Πανκυκλαδικό τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου στο νησί της Αφροδίτης… την Μήλο. Το Πανκυκλαδικό τουρνουά ξεκίνησε ως θεσμός το 2006 από τη Σύρο όταν Δημήτρη Κάμπαξη, επί σειρά ετών προπονητή στις Μικτές ομάδες Κυκλάδων και υπεύθυνος της ποδοσφαιρικής ακαδημίας “Σύρος 2002”, εμπνεύστηκε και πίστεψε μια διοργάνωση που θα έφερνε κοντά όλα τα κυκλαδίτικα σωματεία-ακαδημίες στις ευαίσθητες ηλικίες κάτω των 13 ετών. Έτσι εκπόνησε ένα τουρνουά δομημένο πάνω σε καθαρά αθλητικό σχέδιο με καθορισμένους στόχους δίνοντας έμφαση στο “Ευ αγωνίζεσθαι”. Το καλοκαίρι του 2010 το τουρνουά διοργανώθηκε με επιτυχία για πρώτη φορά εκτός Σύρου και πιο συγκεκριμένα στην Πάρο με πρωτοβουλία όλων των Παριανών ακαδημιών και την υποστήριξη του Δήμου Πάρου. Το 2011 το τουρνουά επέστρεψε στη Σύρο όπου διοργανωτής ανέλαβε το σωματείο του Νέου Α.Ο. Σύρου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Τον Ιούνιο του 2012 τη διοργάνωση ανέλαβε για πρώτη φορά ο Α.Μ.Ε.Σ. Νηρέας Πάρου και όλοι οι συμμετέχοντες έζησαν μία άρτια διοργάνωση που χαρακτηρίστηκε ως η πολυπληθέστερη από συμμετοχή αθλητών, ακαδημιών και νησιών. Πέρυσι το 8ο Πανκυκλαδικό τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Νάξο με διοργανωτή τον Π.Α.Σ. Νάξου και συνδιοργανωτή τον Ν.Ο.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. και με εξαίρεση κάποιες μικρές αστοχίες, ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Φέτος το 9ο Πανκυκλαδικό τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά στην Μήλο, τελεί υπό την αιγίδα της Ε.Π.Σ.Κ. -που το εντάσσει πλέον και επίσημα στο καλεντάρι της κάθε χρόνο- και οι διοργανωτές ευελπιστούν πως κάθε χρόνο θα διοργανώνεται σε διαφορετικά νησιά των Κυκλάδων. Περισσότερα από 400 παιδιά-αθλητές συμμετέχουν στο τουρνουά αυτό κάθε χρόνο και το παρών δίνουν ακαδημίες από πολλά νησιά όπως η Σύρος, η Πάρος, η Σαντορίνη, η Νάξος και η Μήλος ενώ για τη φετινή διοργάνωση πιστεύεται ότι θα λάβουν μέρος κι άλλες από τις Κυκλάδες όπως της Σίφνου και της Σερίφου.

Στόχος του τουρνουά είναι να δοθεί η δυνατότητα στους μικρούς αθλητές να διασκεδάσουν-ψυχαγωγηθούν συνυπάρχοντας φιλικά σε ένα τουρνουά με νικητή το ποδόσφαιρο και παράλληλα να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους μπροστά σε συναθλητές, προπονητές, γονείς και φίλους του αθλήματος. Στοχεύουμε στην αύξηση των αγωνιστικών εμπειριών των μικρών Κυκλαδίτων ποδοσφαιριστών μέσα από ένα παιδαγωγικό και αθλητικό περιβάλλον. Αποσκοπούμε στην προαγωγή της σύσφιξης των σχέσεων συνεργασίας και φιλίας μεταξύ των ομάδων-ακαδημιών που συμμετέχουν και μεριμνούμε για την ενίσχυση του αθλητικού, εκπαιδευτικού και κοινωνικού προφίλ του ποδοσφαίρου των Κυκλάδων. Σκοπός μας είναι η ευχαρίστηση των συμμετεχόντων (αθλητών και προπονητών), και των θεατών (γονέων, συνοδών και άλλων) καθώς και το να μεταδώσουμε και να διατηρήσουμε την αγάπη των παιδιών για το ποδόσφαιρο. Το “Ευ Αγωνίζεσθαι” μας εκφράζει απόλυτα γιατί είναι το Α και το Ω σε όλες τις μορφές του αθλητισμού και σε κάθε στιγμή της ζωής, γενικότερα.

Η διοργάνωση απευθύνεται σε όλα τα σωματεία και τις ακαδημίες ποδοσφαίρου των Κυκλάδων. Οι αθλητές των ομάδων που θα συμμετέχουν στη διοργάνωση πρέπει να έχουν δελτίο της Ε.Π.Ο. ή πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας ή αστυνομική ταυτότητα ή, για τους αλλοδαπούς, διαβατήριο προκειμένου να εγκριθεί από τη διοργανώτρια αρχή η συμμετοχή τους στο τουρνουά. Ο συνοδός της ομάδας θα πρέπει να φέρει ομαδική κατάσταση υγείας των αθλητών υπογεγραμμένη από παιδίατρο ή καρδιολόγο.

*Λόγω του ότι η Μήλος δεν έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει απεριόριστο αριθμό ομάδων-αθλητών, σε περίπτωση μεγάλης συμμετοχής θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί σε 4 ηλικιακές κατηγορίες:

under 6: Μπαμπίνι (γεν. 2007-08)

under 8: Προ-Τζούνιορ (γεν. 2005-06)

under 10: Τζούνιορ (γεν. 2003-04)

under 12: Προπαίδες (γεν. 2001-02)

Θα τηρηθούν αυστηρά οι ηλικίες σε όλες τις κατηγορίες, ενώ δεν θα επιτραπεί σε καμία περίπτωση η συμμετοχή παίκτη χωρίς τα νόμιμα δικαιολογητικά.

Παίκτες ηλικιακά μικρότεροι μπορούν να αγωνιστούν και να δηλωθούν σε τμήματα μεγαλύτερης ηλικιακής κατηγορίας με κύριο μέλημα, όμως, τη μη σωματική τους επιβάρυνση. Το αντίστροφο, βέβαια, απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά.

Όσα κορίτσια λάβουν μέρος στο τουρνουά μπορούν να δηλωθούν σε κατηγορία μικρότερη ενός χρόνου της ηλικίας τους. Π.χ. Κορίτσι που έχει γεννηθεί το 2000 μπορεί να συμμετάσχει στο τμήμα των Προπαίδων (2001-02).

Ημερομηνίες διεξαγωγής

Η ημερομηνία διεξαγωγής του τουρνουά για όλες τις ηλικιακές κατηγορίες αναμένεται να είναι από 21 έως 24 Ιουνίου 2014.

*Η οριστικοποίηση της ημερομηνίας θα γίνει τέλος Απριλίου όταν ανακοινωθεί η συμφωνία με ακτοπλοϊκή εταιρεία που θα συνδέσει συντονισμένα όλα τα νησιά των Κυκλάδων.

Γήπεδα διεξαγωγής των αγώνων

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στα εξής γήπεδα: στο Δημοτικό Στάδιο Μήλου, στο γήπεδο του Αδάμαντα και στο γήπεδο των Πολλωνίων ιδιοκτησίας της εταιρείας ορυκτών S&B. Η επιλογή των γηπέδων ανά κατηγορία θα γίνει από τη διοργανώτρια αρχή με την οριστικοποίηση των συμμετοχών.

Αναλυτικότερα οι διαστάσεις ανά κατηγορία:

Μπαμπίνι – 25Χ20

Προ-Τζούνιορ – 40Χ30

Τζούνιορ – 55Χ35

Προπαίδες – 70Χ50

Πηγή : ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ


Άδεια Creative Commons

Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές .

Αφήστε μια απάντηση