Cyclades Regatta 2014 με διαδρομή Σύρο Μήλο Σέριφο όπως και το 1995

Eπετειακό χαρακτήρα αναμένεται να έχει το φετινό “Cyclades Regatta 2014” του Ν.Ο.Τ.Κ. καθώς φέτος εορτάζει τα 20 χρόνια του και θα ακολουθήσει την ίδια διαδρομή όπως ο πρώτος αγώνας το 1995 (Σύρο, Μήλο, Σέριφο). Ο αγώνας τελείτε υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, με την υποστήριξη του Πολεμικού Ναυτικού και Αθλοθέτης είναι η Περιφέρεια Νότιας Αθήνας. Από το 1995 ο Ναυταθλητικός Όμιλος Τζιτζιφιών Καλλιθέας υλοποιεί ένα διεθνή ναυταθλητικό αγώνα ο οποίος συνδυάζει τον αθλητισμό με πολιτιστικές εκδηλώσεις στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων στο μέσον του Αιγαίου, φέρνοντας κοντά τους ναυταθλητές με την νησιώτικη πραγματικότητα, παράδοση και ζωή.

Παραδοσιακά διεξάγεται την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου αποφεύγοντας τα δυνατά μελτέμια που επικρατούν αργότερα, αποτελείται δε από 4 ιστιοδρομίες ανοικτής θάλασσας, μιας μεγάλης στην αρχή του αγώνα περί τα 70 – 80 μίλια, που ακολουθείται από τρεις μικρότερες. Τα τελευταία χρόνια προσετέθησαν παράκτιες ιστιοδρομίες σε κάποια από τα νησιά που επισκέπτεται. Τα πληρώματα αποτελούνται στην πλειοψηφία τους από οικογένειες και φίλους χωρίς να απουσιάζουν τα αγωνιστικά πληρώματα.

Οι νησιώτες υποδέχονται πάντα τα σκάφη με θέρμη και φιλοξενία, και οι ντόπιοι πολιτιστικοί σύλλογοι παρουσιάζουν την δραστηριότητα τους και την κουλτούρα τους. Στην ετήσια επιλογή των νησιών – σταθμών εκτιμάται πάντα η ύπαρξη λιμενικών εγκαταστάσεων που μπορούν να υποδεχτούν τέτοιο μεγάλο αριθμό ιστιοπλοϊκών σκαφών.

Στα προηγούμενα χρόνια ο αγώνας Cyclades Regatta έχει επισκεφτεί πολλά νησιά των Κυκλάδων όπως την Κύθνο, Σέριφο, Μήλο, Φολέγανδρο, Αμοργό, Νάξο, Σχοινούσα, Τήνο, Μύκονο, Άνδρο, Κουφονήσια και Σύρο.

Αγωνιστικό Πρόγραμμα:

Η συνάντηση κυβερνητών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Ιουνίου στις 19:30 στο Θωρηκτό “ΑΒΕΡΩΦ”. Τον αγώνα θα ακολουθήσει συνοδό σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού από όπου θα δοθεί η εκκίνηση το Σάββατο 28 Ιουνίου στις 11:00 για το πρώτο μπράτσο του αγώνα τον Φοίνικα Σύρου σε απόσταση 68 ναυτικών μιλίων.

Ακολουθεί η ιστιοδρομία προς τον Αδάμαντα Μήλου απόστασης 46 ναυτικών μιλίων την Δευτέρα 30 Ιουνίου στις 11:00. Την Τετάρτη 2 Ιουλίου θα διεξαχθεί μία παράκτια ιστιοδρομία. Η εκκίνηση για το τελευταίο νησί την Σέριφο απόστασης 27 ναυτικών μιλίων θα δοθεί την Πέμπτη 3 Ιουλίου. Από εκεί, το Σάββατο 5 Ιουλίου θα εκκινήσει η τελευταία ιστιοδρομία επιστροφής, απόστασης 58 ναυτικών μιλίων προς την Βουλιαγμένη.

O Διοργανωτής Όμιλος:

Ο ΝΟΤΚ παρουσιάζει έντονη δραστηριότητα στον χώρο της ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας οργανώνοντας εκτός από το διάρκειας μιας εβδομάδας “ΚΥΚΛΑΔΕΣ” άλλους δύο τριήμερους αγώνες με νυκτερινή πλεύση. Την εβδομάδα πριν το Πάσχα οργανώνει τον “ΠΟΡΟΣ” με δύο ιστιοδρομίες και την δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου τον “ΚΟΡΦΟΣ” με τέσσερις ιστιοδρομίες.

Εκτός όμως από την ανοικτή θάλασσα παρουσιάζει έντονη και επιτυχή δραστηριότητα στην ιστιοπλοΐα τριγώνου, όπου αθλούνται παιδιά και νεαρά άτομα σε ολυμπιακές κατηγορίες. Κατέκτησε Χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στην Αθήνα το 2004 στην κλάση 470, και Χάλκινα Ολυμπιακά μετάλλια το 2008 στο Πεκίνο στην κλάση Yngling, την 6η θέση στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012 στα RSX.

Κατέκτησε το Παγκόσμιο και Βαλκανικό Πρωτάθλημα το 2003 στην κλάση 470. Κατέκτησε το Παγκόσμιο και Βαλκανικό πρωτάθλημα το 2009 στην κλάση 420 και το Βαλκανικό πρωτάθλημα το 2011 στην κλάση Optimist. Επίσης, έχει έντονη δραστηριότητα στην κωπηλασία Kajak, κατακτώντας αρκετά Πανελλήνια Μετάλλια.

Το 2013 ο αθλητής του ΝΟΤΚ Βύρωνας Κοκκαλάνης είναι Πανευρωπαϊκός Πρωταθλητής και 3ος στον κόσμο.

Οι Ολυμπιονίκες του ΝΟΤΚ, Σοφία Μπεκατώρου και Βύρωνας Κοκκαλάνης σήμερα προπονούνται καθημερινά και προετοιμάζονται για την συμμετοχή τους, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016.

Το 2008 διοργάνωσε με πλήρη επιτυχία το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σκαφών 420 όπου πραγματοποιήθηκε με ρεκόρ συμμετοχών σκαφών σε μία πλήρη διοργάνωση που απέσπασε τα συγχαρητήρια όλου του ξένου και Ελληνικού και γραπτού τύπου.

Ο ΝΟΤΚ ήδη έχει προετοιμαστεί για τη διοργάνωση του μεγαλύτερου ιστιοπλοϊκού αγώνα των τελευταίων ετών στην Ελλάδα, το “Open Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ολυμπιακής κλάσης σκαφών 470”, το οποίο θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις του από 8 έως 15 Ιουλίου.

Τέλος, η δραστηριότητα του επεκτείνεται στον αθλητισμό ατόμων με αναπηρία, διαθέτοντας ειδικά σκάφη και πλήρη αρωγή.

Πηγή : ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ

Άδεια Creative Commons

Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές .

Αφήστε μια απάντηση