Αρμύρα: Ο παράδεισος του ψαροφάγου! Από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Η «Αρμύρα» έξω από την Απολλωνία της Μήλου είναι μια αγαπημένη ψαροταβέρνα. Εδώ μαγειρεύουν πολύ νόστιμα την ελληνική κουζίνα με μικρές δόσεις δημιουργικότητας, δίνοντας έμφαση στα ψαρικά: φαγκριά, λυθρίνια και ροφοί, αστακοί και κωλοχτύπες στα πιο φρέσκα τους. Ούτε όμως ο μερακλής θα μείνει παραπονεμένος.

Γιατί το φρέσκο καλαμάρι, όταν δεν ψήνεται, τηγανίζεται ολόκληρο και σερβίρεται με ωραιότατη σάλτσα κάππαρης. Η σουπιά μελώνει στην κατσαρόλα με κρασί και αρωματίζεται με θυμάρι. Ο μαριναρισμένος γαύρος ξαπλώνει πάνω σε ψημένες φέτες ψωμιού μαζί με ντοματούλες και βασιλικούς. Οι κυπριακές πιτούλες γεμίζουν με ραγού γαρίδας και σερβίρονται με σάλτσα από γιαούρτι και ταχίνι. Το ψητό χταπόδι παντρεύεται με φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια και τηγανητά κουμπιά κάππαρης. Αν πάλι είστε μακαρονάδες, ετοιμαστείτε να γευτείτε φοβερή ροφομακαρονάδα και ωραία γαριδομακαρονάδα. Για την αστακομακαρονάδα και αυτή με την κωλοχτύπα, πρέπει να συνεννοηθείτε από πριν, όχι όμως και για τις γαρίδες σαγανάκι, ούτε για την φοβερή τους πατάτα που κόβεται στο χέρι και χρυσοτηγανίζεται. Απολλωνία Μήλου, τηλ.: 2287041015

Πηγή : ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


Άδεια Creative Commons

Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές .

Αφήστε μια απάντηση