Το χρηματιστήριο των νησιών του Αιγαίου. Το limit up των µετοχών της Μήλου

Σε µια εποχή γενικευµένης ανάσχεσης του τουριστικού ρεύµατος προς την Ελλάδα, µε πολλούς προορισµούς, ακόµα και των Κυκλάδων, να σηµειώνουν αρνητικά πρόσηµα στις αφίξεις και πτώση στους τζίρους των επιχειρήσεων, µε χαρακτηριστικότερο παράδειγµα το Νησί των Ανέµων, υπήρχαν προορισµοί που κατάφεραν να ξεχωρίσουν, αναδιαµορφώνοντας κατά κάποιον τρόπο τον άτυπο πίνακα του χρηµατιστηρίου των ελληνικών νησιών.

Σε προορισµό υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών εξελίσσεται η Μήλος µετά την επιλεκτική στόχευση που αναπτύσσει ο δήµος του νησιού στις διεθνείς τουριστικές αγορές. Το νησί – φαινόµενο, όπως λέει η καµπάνια του, έγινε φαινόµενο και σε επίπεδο αφίξεων, σηµειώνοντας µία ακόµα εντυπωσιακή αύξηση αφίξεων φέτος µετά το µπαράζ των προηγούµενων χρόνων. Αδιάψευστος µάρτυρας, τα στοιχεία του Λιµεναρχείου που καταγράφουν 46.192 αφίξεις στο λιµάνι του Αδάµαντα το τρίµηνο Απριλίου-Μαΐου-Ιουνίου φέτος, όταν το 2018 που ήταν επίσης µια εκπληκτική χρονιά, είχαµε 37.386 αποβιβάσεις επιβατών, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 26%. Εξίσου ενθαρρυντικά είναι και τα στοιχεία του αεροδροµίου για Απρίλιο και Μάιο, µε τις αφίξεις να φτάνουν τις 5.328 έναντι 4.844 του αντίστοιχου περυσινού διµήνου. Οι αυξητικοί ρυθµοί συνεχίζονται και τους επόµενους µήνες, µε τις πληρότητες να παραµένουν υψηλές ακόµα και για τον Σεπτέµβριο.

Σύµφωνα µε τον πρόεδρο της εταιρείας επικοινωνίας που ειδικεύεται στον τουρισµό MTC Group, Νότη Μαρτάκη, η Μήλος καλπάζει σε ζήτηση ακόµα και από τη βρετανική αγορά, όπου διαπιστώνεται πτώση σε άλλα νησιά. Συγκεκριµένα, σύµφωνα µε έρευνα του οργανωτή εξειδικευµένων περιηγήσεων Sunvil, το κυκλαδίτικο νησί εµφανίζει +23% σε όγκο αναζήτησης, πράγµα που επιβεβαιώνει τις ισχυρές βάσεις που έχουν τεθεί στη σηµαντική αυτή αγορά. «Η προβολή του νησιού και η συνεχόµενη ανοδική του πορεία σε επίπεδο ζήτησης, πέρα από τις αυξηµένες αφίξεις τουριστών προσελκύουν και επενδυτές από το εξωτερικό για δηµιουργία πολυτελών καταλυµάτων, ικανών να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις του τουρισµού», σηµειώνει ο κ. Μαρτάκης. Ηδη στα Πολλώνεια είναι σε εξέλιξη επένδυση ελληνοαυστραλιανών συµφερόντων για τη δηµιουργία πεντάστερου boutique ξενοδοχείου δυναµικότητας 12 δωµατίων, από τα οποία τα 8 θα διαθέτουν ιδιωτικές πισίνες. Η νέα µονάδα, που χτίζεται σε οικόπεδο 790 τ.µ., θα είναι έτοιµη για λειτουργία κατά την τουριστική περίοδο του 2020.

Σε πρόσφατο άρθρο του ο «Independent» παρουσίασε τα καλύτερα µέρη από όλο τον κόσµο για να επισκεφτεί κανείς τον Ιούλιο και στη λίστα του συµπεριλαµβανόταν και η Τήνος πουτα τελευταία χρόνια ανεβαίνει όλο και περισσότερο στις προτιµήσεις των ταξιδιωτών και όχι µόνο για θρησκευτικό τουρισµό.
Τα γραφικά χωριά του νησιού είναι κρυφά διαµάντια που περιµένουν να τα ανακαλύψεις και οι ψαγµένοι ταξιδιώτες, σύµφωνα µε τον «Independent», την επιλέγουν για αυτόν ακριβώς τον
λόγο. Οι τιµές στα καταλύµατα παραµένουν σε προσιτά επίπεδα, όπως και οι τιµές στα εστιατόρια του νησιού, προσελκύοντας ακόµη περισσότερους τουρίστες και δη τους Ελληνες που θέλουν να αποφύγουν τον συνωστισµό και την ακρίβεια που µαστίζει άλλα νησιά των Κυκλάδων.

Πηγή : ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ του Φρίξου Δρακοντίδη

Αφήστε μια απάντηση