Ποιμαντική Περιοδεία του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ στην ιερά νήσο Μήλο

Στα πλαίσια της ποιμαντικής περιοδείας του στην ιερά νήσο Μήλο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε απόψε, εν πληθούση Εκκλησία, τον Εσπερινό της Εορτής στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρυπητής, ιεράς νήσου Μήλου, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της νήσου και την παρουσία των Βουλευτών Κυκλάδων κας Αικατ. Μονογυιού και Φιλ. Φόρτωμα, της Επάρχου Μήλου, του Δημάρχου Μήλου, Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων, Δημοτικών Συμβούλων, του Υποδιοικητού του Αστυνομικού Τμήματος Μήλου, εκπροσώπου των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, του Διευθυντού του Τάγματος Εθνοφυλακής Μήλου, Εκπαιδευτικών, του Διευθυντού της Εταιρείας «IMERIS» Μήλου κ. Σανούδου, του Διευθυντού της Εθνικής Τραπέζης, της Προέδρου της Φιλοπρόοδου Αδελφότητας Τρυπητής και πολλών πιστών και ιδιαίτερα πολλών παιδιών.
Στην ευχετήριο ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ανεφέρθη στη σημασία της Εορτής των Θεοφανείων, που κατακλείει τον κύκλο των Εορτών της Ενανθρωπίσεως του Κυρίου, τόσο για την Εκκλησία, όσο και τη ζωή του κάθε πιστού και τόνισε ότι ο καθένας μας πρέπει να είναι ευγνώμων προς τον Θεό για τις ευεργεσίες του προς αυτόν.
Ομίλησε, επίσης, για τη σημασία και τη σωστή εκμετάλλευση του χρόνου, επικαλούμενος γνώμες του θυμόσοφου λαού, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού και Αναπληρωτή Αρχιερατικό Επίτροπο Μήλου, Αρχιμ. Νεκτάριο Σώρρο, για την προετοιμασία της Εκδηλώσεως και την εν γένει διακονία του, και ευχήθηκε σε όλους για το νέο έτος.
Προ του πέρατος της Ακολουθίας, τους Ύμνους της οποίας απέδωσε η Βυζαντινή Χορωδία «Αντιφωνικό Μέλος», υπό τη διεύθυνση του κ. Γ. Καμαριάρη, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευλόγησε την πίτα του Αγίου Βασιλείου, την οποία διένειμε με δώρα στους πιστούς και παιχνίδια στα παιδιά.
Τέλος, ο Εφημέριος του Ναού, Αρχιμ. Νεκτάριος Σώρρος, προσέφερε στον Διευθυντή της Εταιρείας της Εταιρείας «IMERIS» Μήλου κ. Σανούδο, εικόνα του Αγίου Νικολάου, ευχαριστώντας τον για τις πολλές ευεργεσίες της Εταιρείας προς τον Ιερό Ναό και την Ιερά Μητρόπολη.
Αύριο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα πλεύσει στη γείτονα αγιοτόκο νήσο Κίμωλο και το εσπέρας θα τελέσει τον Εσπερινό και θα ευλογήσει την πίτα του Αγίου Βασιλείου στον Ιερό Ναό Γεννήσεως του Κυρίου.
Την Κυριακή, 15 Ιανουαρίου, το πρωί, θα ιερουργήσει στον ιερό Ναό Οδηγητρίας και θα τελέσει το ετήσιο Μνημόσυνο της αοιδίμου Μοναχής Μεθοδίας Βεντούρη, η οποία κατήγετο από την Κίμωλο και ασκήτευσε στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ναούσης.

Δείτε φωτογραφίες από εδώ

Πηγή : ΙΜ. ΣΥΡΟΥ

Αφήστε μια απάντηση