Ποιμαντική Επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ στην ιερά νήσο Μήλο το Σάββατο 12.02.2022

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επισκέπτεται από το πρωί σήμερα την ιερά νήσο Μήλο.
Άμα τη αφίξει του, συνεκάλεσε ιερατική Σύναξη των Εφημερίων της νήσου, στην οποία συζητήθηκαν ποιμαντικής, πνευματικής και διοικητικής φύσεως θέματα και ελήφθησαν σχετικές αποφάσεις.
Το εσπέρας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε τον Εσπερινό στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ζεφυρίας, στον οποίο συμμετείχαν όλοι οι Κληρικοί της Ιεράς νήσου Μήλου και παρέστησαν η Έπαρχος Μήλου, ο Αντιδήμαρχος Μήλου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πλάκας, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζεφυρίας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Μήλου και πολλοί πιστοί, τηρούντες τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα, στον κυρίως Ναό και το παρακείμενο Παρεκκλήσιο του Αγίου Χαραλάμπους.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, αφού ευχαρίστησε τους Κληρικούς, τους Επιτρόπους, τους Ιεροψάλτες, τους διακονητές και τους συνεργάτες του ποιμαντικού έργου της Μητροπόλεως στη Μήλο, αναφέρθηκε στην αρχόμενη περίοδο του Τριωδίου και ιδιαίτερα στην υψοποιό ταπείνωση, που οδηγεί στην αυτεπίγνωση, στην εγκατάλειψη του «εγώ», που καταστρέφει, και στην ένταξη του ανθρώπου στο «Εσύ Κύριε», που σώζει!
Επεσήμανε, μάλιστα, ότι το αρχαιοελληνικό «γνώθι σ’ αυτόν», που ήταν γραμμένο στην είσοδο του Μαντείου των Δελφών, δεν ήταν άλλο, παρά προτροπή για αυτεπίγνωση, καθώς στην αρχαία ελληνική ήταν άγνωστη η λέξη «ταπείνωση», το εννοιολογικό περιεχόμενο της οποίας, μάλιστα, δεν μπορεί να μεταφραστεί επακριβώς σε άλλες γλώσσες.
Τέλος, ευλόγησε την πίτα του Αγίου Βασιλείου, ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ναού για την προετοιμασία της Εκδηλώσεως, διένειμε σε όλους ευλογίες και τους ευχήθηκε για την κατανυκτική περίοδο του Τριωδίου.
Αύριο το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα ιερουργήσει στον Ενοριακό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους επί τη προλαβούση εορτή του Αγίου και το μεσημέρι θα επιστρέψει στην Ερμούπολη.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από εδώ

Πηγή : ΙΜ. ΣΥΡΟΥ

Αφήστε μια απάντηση