Ποιες παραλίες της Μήλου χαρακτηρίστηκαν πολυσύχναστες για το 2022

Με απόφαση της η επιτροπή για τον χαρακτηρισμό των πολυσύχναστων παραλιών χαρακτηρίζει ως πολυσύχναστες παραλίες για το 2022 τις παραλίες «Παλιοχώρι», «Προβατάς», «Φυριπλάκα» και «Παπικινού» δικαιοδοσίας του Δήμου Μήλου.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής εισηγήθηκε να χαρακτηριστούν ως πολυσύχναστες οι παραλίες «Παλαιοχώρι» και «Προβατάς» ν. Μήλου, διότι στις προαναφερθείσες παραλίες, κατόπιν και της επιτόπιας αυτοψίας που πραγματοποιήθηκε σε ανωτέρω παραλίες την Τρίτη 17 Αυγούστου του έτους 2021 από τα μέλη της Επιτροπής, διαπιστώθηκε ότι η προσέλευση λουομένων υπερβαίνει τα τριακόσια (300) άτομα, λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των δραστηριοποιούμενων επιχειρήσεων εκμίσθωσης θαλασσίων μέσων αναψυχής καθώς και το γεγονός ότι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος προβαίνουν στην τοποθέτηση ομπρελών και ξαπλωστρών στον παραχωρούμενο χώρο έμπροσθεν αυτών και ως εκ τούτου η παρουσία ναυαγοσώστη θα συνδράμει τα μέγιστα στην προστασία των λουομένων. Επιπροσθέτως, πρόταση του κ. Λιμενάρχη ήταν να χαρακτηρισθεί ως πολυσύχναστη και η παραλία «Φυριπλάκα» στις νότιες ακτές της ν. Μήλου, αναλογιζόμενος την μέση ημερήσια προσέλευση (άνω των τριακοσίων λουομένων), την ύπαρξη καντίνας στην παραλία καθώς και το περιστατικό πνιγμού που συνέβη στις 06-08-2021 στην προαναφερθείσα θαλάσσια περιοχή. Τέλος, εισήγηση του κ. Λιμενάρχη είναι, να χαρακτηριστεί ως πολυσύχναστη η παραλία «Παπικινού» στον Αδάμαντα ν. Μήλου και συγκεκριμένα η παραλία που εκτείνεται έμπροσθεν των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος «Lydia» και «Ω Χαμός» διότι λόγω των προαναφερθέντων καταστημάτων καθώς και της μορφολογίας αυτής, προσελκύεται από οικογένειες με μικρά παιδιά. Ο κ. Λιμενάρχης ανέφερε επιπλέον, ως σημαντικούς λόγους για τον καθορισμό της τελευταίας παραλίας ως πολυσύχναστη, την δραστηριοποίηση του Ναυτικού Ομίλου Μήλου πλησίον της ανωτέρω περιοχής με την συμμετοχή σε αυτόν παιδιών κάθε ηλικίας, καθώς και το περιστατικό του πνιγμού που συνέβη στις 11-07-2021 στην ίδια παραλία.

Ο εκπρόσωπος του Δήμου Μήλου τάχθηκε υπέρ του χαρακτηρισμού των ανωτέρω παραλιών ως πολυσύχναστων ωστόσο ανέφερε ότι κατά την επιτόπια αυτοψία που πραγματοποιήθηκε από τα μέλη της επιτροπής, καμία από τις προαναφερθείσες παραλίες δεν συγκέντρωσε, κατά την εκτίμησή του, τριακοσίους (300) λουόμενους.

Τέλος, η εκπρόσωπος της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, συμφώνησε με την εισήγηση του Προέδρου ως προς τον χαρακτηρισμό των παραλιών «Παλιοχώρι», «Προβατάς», «Φυριπλάκα» και «Παπικινού» ως πολυσύχναστων καθότι θεωρεί και εκείνη ότι όλες προσεγγίζουν ημερησίως κατά μέσο όρο άνω των τριακοσίων (300) λουομένων σε περιόδους αιχμής ενώ ιδιαίτερα για την παραλία «Φυριπλάκα» ν. Μήλου σημείωσε ότι επειδή βρίσκεται σε σημείο δύσβατο και απομακρυσμένο η παροχή πρώτων βοηθειών από το Κέντρο Υγείας Μήλου είναι δύσκολη.

Αφήστε μια απάντηση