Η Imerys Greece γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας «Safety Connect Day»

Η Imerys, ο παγκόσμιος ηγέτης στα εξειδικευμένα ορυκτά προϊόντα, οργάνωσε και υλοποίησε την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου και για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας «Safety Connect Day», μία εκδήλωση που διοργανώνεται κάθε χρόνο, την ίδια μέρα για όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας παγκοσμίως.

Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για την βελτίωση της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων της Imerys, η ημέρα αυτή στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των εργαζομένων σε θέματα ασφάλειας και ευεξίας και δίνει στην εταιρεία την ευκαιρία να εστιάσει συλλογικά στο πως μπορεί να επιτύχει το στόχο της – μία ασφαλέστερη Imerys για όλους. Έτσι, στις 24 Σεπτεμβρίου, όλα τα εργοστάσια και κάθε είδους εγκαταστάσεις της εταιρείας παγκοσμίως παρέμειναν κλειστά με συνολικά 16,400 άτομα να συμμετέχουν στην γιορτή της ασφάλειας. Η κίνηση αυτή είναι συμβολική και το μήνυμα σαφές και ηχηρό: «η ασφάλεια είναι πρώτα από όλα».

Αυτή τη φορά, ωστόσο, ο κύριος σκοπός της εταιρείας ήταν να αντιμετωπίσει όλους τους κινδύνους που πραγματικά έχουν σημασία. Για το λόγο αυτό, φέτος για πρώτη φορά, η ημέρα αυτή αφιερώθηκε επίσης σε θέματα υγείας που προκλήθηκαν από την πανδημία, καθώς και σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα, αξίες που η εταιρεία τοποθετεί στο επίκεντρο όλων των δραστηριοτήτων της.

Την ημέρα αυτή, οι εργαζόμενοι της Imerys στην Ελλάδα κλήθηκαν να παρακολουθήσουν μία σειρά από διαδραστικά εργαστήρια (workshops). Τα εργαστήρια (workshops) ασφάλειας επικεντρώθηκαν στις πρώτες βοήθειες, την αμυντική οδήγηση και τη συμπεριφορά και προσοχή των εργαζομένων ενώ τα εργαστήρια (workshops) υγείας εστίασαν στην ψυχική υγεία, την πανδημία και τη σημασία του εμβολιασμού.  Επίσης οι εργαζόμενοι μίλησαν για τη σημασία της βιοποικιλότητας και του σεβασμού προς το περιβάλλον, με στόχο την αντιμετώπιση όλων αυτών των κινδύνων που έχουν πραγματικά σημασία.

Ο Διευθυντής Μήλου, κ. Ιωάννης Σανούδος, δήλωσε:

«Η ασφάλεια αποτελεί τη βασική προτεραιότητα της Εταιρείας και η σημερινή μέρα έρχεται να το επιβεβαιώσει για ακόμη μια φορά.

Κάθε εργαζόμενός μας συμβάλλει σε ένα ασφαλές και υγιές εργασιακό περιβάλλον με την καθημερινή του συμπεριφορά και δεσμεύεται προσωπικά για τη βελτίωση της κουλτούρας Υγείας και Ασφάλειας της Εταιρείας».

Για την Imerys:

Η Imerys, παγκόσμιος ηγέτης στα εξειδικευμένα ορυκτά προϊόντα για βιομηχανική χρήση, με έσοδα 3.8 δισεκατομμυρίων ευρώ και 16.400 υπαλλήλους για το 2020, προσφέρει λειτουργικές λύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας σε μία σειρά από βιομηχανικούς τομείς, από τη μεταποίηση έως τα καταναλωτικά αγαθά. Ο Όμιλος αξιοποιεί  τις γνώσεις του στην ανάπτυξη εφαρμογών και στην επιστημονική και τεχνολογική εξειδίκευση στην προσφορά λύσεων, εμπλουτίζοντας τους ορυκτούς πόρους του παράγοντας συνθετικά ορυκτά και αναπτύσσοντας εξειδικευμένες συνταγές. Η Imerys είναι αποφασισμένη να αναπτύσσεται πάντα με υπευθυνότητα, ιδίως προωθώντας φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα και διαδικασίες.

Η Imerys Greece είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός πρωτογενώς επεξεργασμένου περλίτη και ο μεγαλύτερος εξαγωγέας μπεντονίτη παγκοσμίως, αξιοποιώντας τους εξαιρετικής ποιότητας ορυκτούς πόρους και τα εργοστάσια επεξεργασίας που βρίσκονται στη Μήλο.  H θυγατρική της, Ιmerys Bauxites, διαχρονικός παραγωγός βωξίτη στην Ελλάδα, ενισχύει την Εθνική Οικονομία υποστηρίζοντας την ελληνική βιομηχανία και την εγχώρια μεταλλουργία αλουμινίου και εξάγοντας το 45% της παραγωγής της.

 

 

 

Μήλος, 1 Οκτωβρίου 2021

Αφήστε μια απάντηση