Παπικινός Βασίλης : Ας ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Πάρου

Η σημαία στο αεροδρόμιο της Μήλου μπήκε και ανεμίζει, ολοκαίνουργια και με ζωντανά χρώματα! Έτσι λύθηκαν όλα τα προβλήματα του αεροδρομίου (;)
Με αφορμή την παρατήρηση για την άσχημη εικόνα των σχισμένων σημαιών στους ιστούς του αεροδρομίου ξεκίνησε ένας διάλογος για το συγκεκριμένο θέμα χωρίς όμως να μπει στην ουσία του προβλήματος ,το οποίο πρόβλημα είναι η εύρυθμη λειτουργία του κρατικού αερολιμένα του νησιού και ιδιαίτερα του υφιστάμενου αεροδιαδρόμου.
Επιστέγασμα οι ανακοινώσεις των τελευταίων ημερών για την αναβάθμιση των γειτονικών αεροδρομίων της Πάρου και της Νάξου καθώς και της Σύρου, χωρίς την παραμικρή αναφορά σε αυτό του νησιού μας.
Αναβάθμιση η οποία θα σημάνει αυτομάτως την άμεση υποβάθμιση του αεροδρομίου της Μήλου καθώς με δύο κοντινά αεροδρόμια, σαφώς πιο ασφαλή και με μεγαλύτερο πτητικό πρόγραμμα το δικό μας ελάχιστη σημασία θα έχει για τον προγραμματισμό των αεροπορικών εταιρειών.  Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι για την αναβάθμιση των δύο αεροδρομίων της Πάρου μια της Νάξου ερίζουν Επαρχείο, Δήμος και κόμματα, για το ποιος έχει το μεγαλύτερο μέρος της επιτυχίας στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση των έργων.
Θυμάμαι τον τότε υπουργό μεταφορών κ. Σπίρτζη να υπόσχεται ότι αμέσως μετά την αποπεράτωση της πρώτης φάσης των έργων στο αεροδρόμιο της Πάρου, αυτό της Μήλου θα έπαιρνε άμεσα προτεραιότητα .Τελικά της Πάρου βρίσκεται στο τέλος της δεύτερης φάσης ενώ το δικό μας στα αζήτητα !
Πέρυσι έμεινε σχεδόν μια εβδομάδα κλειστό το αεροδρόμιο, λόγω έλλειψης ρεύματος,  Πτήσεις ακυρώνονται στα 8 μποφόρ, τα πλακάκια στο πάτωμα της αίθουσας αναμονής έχουν ξεκολλήσει, υποστελεχωμένο από την ΥΠΑ και με προσωπικό να υπερβαίνει τις δυνάμεις του, τις αντοχές και το ωράριο του για να παραμείνει λειτουργικό.
Προσωπικά μόνο θλίψη μου δημιουργεί το γεγονός ότι ΟΥΔΕΙΣ υπεύθυνος έχει βγάλει έστω μια ανακοίνωση να ενημερώσει για το παρών και το μέλλον του αεροδρομίου, ενώ στα κοινωνικά δίκτυα το παρελθόν για λάθος χειρισμούς, παραλείψεις, συμφέροντα και κλπ δίνουν και παίρνουν.
Κανένας εκ των τεσσάρων βουλευτών του νομού μας δεν έχει ενδιαφερθεί χρόνια τώρα για το συγκεκριμένο θέμα, βλέπετε η Μήλος έχει 6.000 κατοίκους ,η Πάρος 12.000 και η Νάξος 20.000 τουτέστιν η κάλπη στο νησί μας είναι το ένα τρίτο αυτών της Παροναξίας, εμάς με ισχνές παρουσίες στο νησί και γενικόλογα, ευχολόγια και φυσικά μένουν μόνο υποσχέσεις …
Η πολιτεία η οποία είναι η καθ’ ύλην αρμόδια και υπεύθυνη για την λειτουργία και την ανάπτυξη του κρατικού αερολιμένα μας αδιαφορεί πλήρως και απροκάλυπτα. Η δικαιολογία ότι περιμένουμε την ιδιωτικοποίηση του μόνο αστεία είναι αφού η εταιρεία εκμετάλλευσης των αεροδρομίων δεν έχει καμία σχέση με επισκευαστικές εργασίες τις οποίες αξιώνει να τις πραγματοποιήσει η ΥΠΑ…. Το θέμα πλέον είναι τι κάνουμε εμείς οι κάτοικοι και ειδικότερα οι επαγγελματίες του νησιού, μήπως θα πρέπει να πάρουμε πλέον γενναίες αποφάσεις και να ακολουθήσουμε το παράδειγμα και τα πεπραγμένα των Παριανών όσον αφορά το αεροδρόμιο τους το οποίο πλέον αποτελεί το βασικό κορμό τουριστικής ανάπτυξης του νησιού;  Μήπως πρέπει να ζητήσουμε αυτό που μας αξίζει;  Αν δεν το κάνουμε τώρα σε 1-2 χρόνια ενδεχομένως το υφιστάμενο αεροδρόμιο να αποτελεί πλέον πίστα για καρτ η στην καλύτερη να εξυπηρετεί ιδιωτικές πτήσεις ελαφρών αεροσκαφών.
Δεν ξέρω τον λόγο που τηρείται σιγή ιχθύος και απραξία από τους υπεύθυνους για την ύπαρξη, λειτουργίας και ανάπτυξης του αεροδρομίου μας αλλά η υφιστάμενη κατάσταση και λειτουργία του μόνο τιμή δεν μας προσδίδει.  Επιτέλους κάποιος ας νοιαστεί για το αεροδρόμιο της Μήλου, η οποία προσφέρει στο Εθνικό ΑΕΠ ποσά τα οποία αθροιστικά πολλά νησιά μαζί δεν φτάνουν σε δεκαετίες ολόκληρες.

Αφήστε μια απάντηση