Λόγοι και ήθος απερχόμενου δημάρχου. Άρθρο του Γιώργου Μάλλη

Εξακολουθεί να συναρπάζει ο Δήμαρχος Μήλου με τους λόγους και το ήθος του. Για τα έργα και μάλιστα τα σημαντικά περιμένουμε…

Έκανα, πριν λίγο καιρό, μια μικρή δημόσια αναφορά στο μεγάλο για την κοινωνία της Μήλου  θέμα των έργων στο κτηριακό συγκρότημα  Γυμνασίου-Λυκείου Μήλου. Θεωρώ πως διατύπωσα έτσι, ως συνταξιούχος εκπαιδευτικός, την ανησυχία της σχολικής κοινότητας και των γονιών για την πρόοδο των έργων.

Ο κ. Δαμουλάκης από τη μεριά του, απευθυνόμενος στους μαθητές και εκπαιδευτικούς στην κοπή της πίτας της σχολικής κοινότητας προσπάθησε να τους καθησυχάσει  για τα έως τώρα προβλήματα στην εκτέλεση του έργου από την εργολήπτρια εταιρεία.

Δικαίωμα βέβαια και καθήκον του δημάρχου είναι η δημόσια αναφορά του για την πορεία εκτέλεσης των έργων στο νησί και μάλιστα ενός τόσο σημαντικού. Έχει όμως σημασία και ο τρόπος του, στον οποίο αναδεικνύεται και το ήθος. Ο τρόπος του κ. Δαμουλάκη είναι όπως προανέφερα συναρπαστικός.

Επισημαίνω επιγραμματικά :

  • Η χρησιμοποίηση των παιδιών ως προεκλογικού ακροατηρίου δεν είναι τιμητική για όποιον το επιχειρεί.
  • Η δημόσια, έναντι των μαθητών, αναφορά του ονόματος μου από τον κ. Δήμαρχο, πως τα δηλητηριάζω για το έργο του σχολείου, είναι τιμητική για μένα.
  • Η επιθετική στάση απέναντι στα παιδιά δεν είναι τιμητική για όποιον την πραγματοποιεί και αναδεικνύει απώλεια ελέγχου της κατάστασης.

Ευτυχώς που οι μαθητές μας με την στάση και τον λόγο τους προς τον κ. Δήμαρχο έδειξαν πως υπάρχει ελπίδα σε αυτό τον τόπο.

Μπορούμε γι’ αυτά τα παιδιά να χαμογελάμε !

 

Γιώργος Μάλλης

Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός

Αφήστε μια απάντηση