Λόγοι και έργα απερχόμενου δημάρχου. Άρθρο του Γιώργου Μάλλη

Συναρπαστικός ο κ. Δαμουλάκης στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο.  Αναφέρομαι συγκεκριμένα  στα καταγεγραμμένα στα πρακτικά του Δ.Σ λόγια του ίδιου,  συμβούλων του και υπηρεσιών του Δήμου για δύο ιδιαίτερα σημαντικά θέματα για τη Μήλο.

Στο θέμα  των έργων στο κτίριο του Γυμνασίου- Λυκείου Μήλου ζήτημα το οποίο ταλαιπωρεί  όλες τις οικογένειες με παιδιά στο Γυμνάσιο, ΕΠΑΛ, και Γενικό Λύκειο Μήλου κυρίως βέβαια τα ίδια τα παιδιά που η ζωή τους έχει γίνει λάστιχο :

α) Εξακολουθεί  να αναμένει την εργολήπτρια εταιρεία να συνεχίσει το έργο, το οποίο η ίδια διέκοψε διεκδικώντας υψηλότερες από την σύμβαση αμοιβές για τις διάφορες εργασίες.  Την περίμεναν από τις αρχές Ιανουαρίου που κατά δήλωση της θα έρχονταν, την περιμένουν και  το αμέσως επόμενο διάστημα. Οι μήνες περνούν, το  καλοκαίρι δεν δούλεψαν ενώ θα μπορούσαν με βάση το νόμο να δουλέψουν, οι γονείς περιμένουν, η καινούργια σχολική χρονιά πλησιάζει…

β) Καμία συγκεκριμένη συμφωνία δεν υπάρχει μέχρι τώρα ανάμεσα στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και την εργολήπτρια εταιρεία όσον αφορά τις διεκδικήσεις της για ανακοστολόγηση διάφορων εργασιών του έργου. Φαίνεται , σύμφωνα με τα λεγόμενα στο Δ.Σ, πως θα συμφωνήσουν, θα υποχωρήσει η εταιρεία στις αξιώσεις της. Ασάφεια … Θολό τοπίο… Οι μαθητές περιμένουν !

Στο θέμα της αξιοποίησης  της γεωθερμίας χαμηλής ενθαλπίας στη Μήλο για την οποία όλοι, συμπεριλαμβανομένου του Δημάρχου, συμφωνούν πως μπορεί να δώσει αναπτυξιακές δυνατότητες στο νησί χωρίς περιβαλλοντική  επιβάρυνση, σύμφωνα με τοποθετήσεις του ίδιου του κ.Δαμουλάκη και  του προέδρου του Δ.Σ, καμία δημόσια εκδήλωση ενδιαφέροντος δεν έχει γίνει μέχρι τώρα από το Δήμο Μήλου για το έργο.  Ανεπάρκεια;  Στοχευμένη συγκάλυψη του θέματος στο όνομα της αντίθεσης του δημάρχου στην εκμετάλλευση της γεωθερμίας υψηλής ενθαλπίας;  Σε κάθε περίπτωση η μη προώθηση της γεωθερμίας χαμηλής ενθαλπίας συνιστά έγκλημα για την αναπτυξιακή προοπτική του νησιού και μάλιστα την ανάπτυξη των τουριστικών υποδομών.

Γιώργος Μάλλης

Συνταξιούχος εκπαιδευτικός

Αφήστε μια απάντηση