Λειτουργία σχολικών μονάδων Μήλου- Λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της COVID-19: Αναφορά κατέθεσε στη Βουλή ο Νίκος Συρμαλένιος

υρμΟ βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος καταθέτει αναφορά την επιστολή-ψήφισμα γονέων της Μήλου με θέμα τη λειτουργία των σχολικών μονάδων και τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της COVID-19. Στην επιστολή γίνεται λόγος για την ανάγκη εξασφάλισης ενός ασφαλούς σχολικού περιβάλλοντος. Οι γονείς ζητούν:

1. Νομοθετική ρύθμιση για μόνιμο ελάχιστο αριθμό μαθητών ανά τμήμα σύμφωνα με τις από 23/05/2020 οδηγίες του ΕΟΔΥ για τις σχολικές μονάδες.

2. Άμεσες προσλήψεις του αναγκαίου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού για την πλήρη κάλυψη των αναγκών όπως θα προκύψουν μετά την συμμόρφωση με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

3. Δωρεάν τεστ για όλους (παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς) για την ασφαλή επιστροφή παιδιών στα σχολεία σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων στα παιδιά ή στα άτομα του οικογενειακού του περιβάλλοντος.

4. Χρήση μάσκας σύμφωνα με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και όχι ανεξαιρέτως από όλους τους μαθητές.

5. Νομοθετική ρύθμιση με σαφείς οδηγίες για τις περιπτώσεις υποχρεωτικής χορήγησης αδειών ειδικού σκοπού για εργαζόμενους, για γονείς παιδιών που εμφανίζουν συμπτώματα χωρίς μείωση στον μισθό ή στο καθεστώς ασφάλισης, καθώς και αποζημίωση σε γονείς ελεύθερους επαγγελματίες. 6. Ειδική μέριμνα για τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο.

Αφήστε μια απάντηση