Απάντηση Κέντρου Υγείας Μήλου προς τα “Μηλέικα Νέα”

Αγαπητά Μηλέικα Νέα,

Με αφορμή το δημοσίευμά σας (https://mileikanea.gr/milos-news-2/ektakto-xwris-eidikeyomeno-giatro-to-kentro-ygeias-milou) στις 5/9/2020 με θέμα «Έκτακτο: Χωρίς ειδικευόμενο γιατρό το Κέντρο Υγείας Μήλου!», σας ενημερώνουμε για τα εξής.

Στο Κέντρο Υγείας Μήλου δεν υπηρετεί ένας (1) Αγροτικός Ιατρός, όπως εσφαλμένα αναφέρετε, αλλά τέσσερις (4), όπως και δύο (2) Αγροτικοί Ιατροί στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κιμώλου. Οι εφημερίες των Αγροτικών Ιατρών γίνονται υπό την επίβλεψη του Ιατρού Γενικής Ιατρικής, κ. Αποστολόπουλου, δηλαδή ότι ακριβώς ίσχυε και τα προηγούμενα χρόνια.

Ως εκ τούτου προκύπτει αβίαστα το ερώτημα, γιατί με την ίδια σύνθεση ιατρών δεν κατέρρευσε το Κέντρο Υγείας στο παρελθόν και καταρρέει σήμερα;

Παρά ταύτα, η Διοίκηση έχοντας ως μοναδικό μέλημα την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας, ζήτησε τη συνδρομή και των Ιδιωτών Ιατρών της Μήλου, οι οποίοι προς τιμήν τους δέχτηκαν να υποστηρίξουν το Κέντρο Υγείας αφιλοκερδώς αν και όποτε χρειαστεί.

Υπενθυμίζω ότι για πρώτη φόρα τα τελευταία χρόνια είχε το Κέντρο Υγείας Μήλου τόσους πολλούς Ιατρούς Ειδικοτήτων κατά τη θερινή περίοδο.

Κλείνοντας να σας ενημερώσω ότι με συντονισμένες ενέργειες της Διοίκησης 2ης ΥΠΕ, από τις επόμενες μέρες το Κέντρο Υγείας Μήλου θα καλύπτεται συνεχώς από Ιατρούς Ειδικοτήτων.

 

Ο Πρόεδρος της Δ/Ε του Κ.Υ. Μήλου

 

Κωνσταντίνος Μακρής

Δείτε την επιστολή σε μορφή pdf

 

Αφήστε μια απάντηση