ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΕΠΑΛ ΜΗΛΟΥ – ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΒΟΗΘΟΥ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ ΕΠΑΛ ΜΗΛΟΥ

Επιστολή διαμαρτυρίας με αφορμή το γεγονός ότι δεν θα λειτουργήσει στο ΕΠΑ.Λ.Μήλου για το σχολικό έτος 2021-2022 η ειδικότητα βοηθού φυσικοθεραπευτή .

Αναλυτικά η επιστολή που υπογράφει η πρόεδρος του Δ.Σ. του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  αναφέρει:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΕΠΑ.Λ. ΜΗΛΟΥ

1. κα. Κεραμέως Νίκη, Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

2. κα. Μακρή Ζέτα, Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

3. Βουλευτές Ν. Κυκλάδων

4. Περιφερειακή Δ/ντρια Εκπαίδευσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Ν.Αιγαίου

5. Διευθυντή Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Κυκλάδων

6. Έπαρχο Μήλου

7. Δήμαρχο Μήλου

8 . Τοπικά Μέσα

Αξιότιμες κυρίες και κύριοι,

Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του ΕΠΑ.Λ. ΜΗΛΟΥ διαμαρτυρόμαστε έντονα για το γεγονός πως δεν εγκρίθηκε η λειτουργία της ειδικότητας Βοηθού Φυσιοθεραπευτή του τομέα Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας για το σχολικό έτος 2021-22.

Κατά τη διαδικασία των ηλεκτρονικών εγγραφών την περίοδο του Ιουνίου, την ειδικότητα αυτή είχαν επιλέξει 4 μαθητές, ενώ υπάρχουν τουλάχιστον 2 ακόμα μαθητές που επιθυμούν την εγγραφή τους στο συγκεκριμένο τμήμα, αλλά δεν τους δίνεται πλέον αυτή η δυνατότητα. Επίσης, φέτος για πρώτη σχολική χρονιά τοποθετήθηκε νεοδιόριστος εκπαιδευτικός της συγκεκριμένης ειδικότητας (ΠΕ87.08 φυσιοθεραπευτών).

Τονίζεται δε ότι η ειδικότητα του Βοηθού Φυσιοθεραπευτή προσελκύει το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού μαθητών του νησιού από την πρώτη χρονιά λειτουργίας της, ενώ τα ποσοστά επιτυχίας στις Πανελλήνιες εξετάσεις των προηγούμενων ετών στη συγκεκριμένη ειδικότητα ήταν πολύ υψηλά.

Η ειδικότητα Βοηθού Φυσιοθεραπευτή δεν προσφέρεται σε κανένα άλλο νησί των Δυτικών Κυκλάδων, επομένως για να την παρακολουθήσει κάποιος μαθητής πρέπει να μετοικήσει σε περιοχή της ηπειρωτικής Ελλάδας ή στη Σύρο.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες των νησιωτικών περιοχών όπως της Μήλου και για όλους τους παραπάνω λόγους, σας παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε και εγκρίνετε τη λειτουργία της ειδικότητας Βοηθού Φυσιοθεραπευτή της Γ’ τάξης του ΕΠΑ.Λ. Μήλου για το σχολικό έτος 2021-22.

Δείτε την επιστολή από εδώ

Αφήστε μια απάντηση