«Απόφαση για διενέργεια rapid test σε κάθε επιβάτη, εμβολιασμένο ή μη, στα τουριστικά σκάφη της Μήλου» : Ο Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά στη Βουλή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Απόφαση για διενέργεια rapid test σε κάθε επιβάτη, εμβολιασμένο ή μη, στα τουριστικά σκάφη της Μήλου»:

Ο Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά στη Βουλή

Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά την έγγραφη διαμαρτυρία του Συλλόγου Μηλίων Πλοιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματιών Σκαφών με θέμα την από 26/08/2021 απόφαση περί διενέργειας rapid test σε κάθε επιβάτη (εμβολιασμένο ή μη) που επιθυμεί να κάνει ΗΜΕΡΗΣΙΑ θαλάσσια εκδρομή στη Μήλο με επαγγελματικό σκάφος αναψυχής, ολικής, έως και 12 ωρών ναύλωσης.

Τα πρωτόκολλα των σκαφών αυτών είναι από 10 έως 49 άτομα. Για το ίδιο είδος εκδρομής με ημερόπλοια, των οποίων τα πρωτόκολλα είναι από 50 έως 200 άτομα, δεν απαιτείται κανενός είδους τεστ, με αποτέλεσμα να συναθροίζονται πολύ περισσότερα άτομα χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο. Ο σύλλογος θεωρεί ότι το παραπάνω μέτρο ωθεί τους επισκέπτες του νησιού να προτιμήσουν τα ημερόπλοια που επιβιβάζουν πολύ παραπάνω κόσμο χωρίς κανένα απολύτως έλεγχο, προκειμένου να αποφύγουν το κόστος και την ταλαιπωρία των rapid tests.

Επίσης, επισημαίνεται ότι η Μήλος, όπως και πολλά ακόμη νησιά σε όλη την Ελλάδα, δεν έχουν τις απαραίτητες υποδομές ώστε να εξυπηρετηθεί ο όγκος των επιβατών για rapid tests (σχεδόν 800-1200 επιβάτες καθημερινά).

Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο.

2021-09-07 ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ_ΣΚΑΦΗ_ΜΗΛΟΥ

Αφήστε μια απάντηση