Αναφορά στον υψηλού επιπέδου τουρισμό στην Μήλο από το “ΒΗΜΑ της Κυριακής”

Aναφορά στον υψηλού επιπέδου τουρισμό στην Μήλο κάνει το σημερινό φύλλο της εφημερίδας “ΤΟ ΒΗΜΑ” (21.07.2019) στην στήλη της Σίββυλα.

Το άρθρο αναφέρει “Το ολόσωμο, αθλητικού τύπου μαγιό, με τα ασπρόμαυρα, μάλλον ογκώδη logo της Chanel, αναδείκνυε τις άψογες αναλογίες της Εσθήρ. Το άτακτο pincher μου Ρόμελ κυκλοφορούσε γύρω από τα χειροποίητα Valentino Garavani σανδάλια και το συλλεκτικό clutch bag της Carolina Herrera. Το μικροσκοπικό κατοικίδιο ορμούσε σαν… γερμανικό πάντσερ κάθε φορά που κάποια ψίχουλα έπεφταν από το τραπέζι. Η Εσθήρ παρατήρησε ότι ο Ρόμελ είναι ίσως ο μοναδικός σκύλος ο οποίος μπορεί να απολαύσει με την ίδια ευκολία μια γαλλική μπαγκέτα, ένα κομμάτι κρέας, αλλά και στρογγυλές «κουκκίδες» σούσι και black cod. Κούνησα βαριεστημένα το κεφάλι μου. Η παιδική μου φίλη ποτέ δεν υπήρξε τόσο «παρατηρητική» όσο εγώ. Τα μεγάλα γαλαζοπράσινα μάτια της πίσω από τα τεράστια μαύρα γυαλιά παρακολουθούσαν αποκλειστικά και μόνο τις ακριβές στυλιστικές επιλογές των άλλων κυριών. Όλες αυτές τις ημέρες που βρισκόμασταν στην κατάλευκη, μινιμαλιστικού ύφους κατοικία γνωστού επιχειρηματία στη Μήλο, μερικά από τα συμπαθή τετράποδα με τα περιλαίμια Hermes και Gucci βουτούσαν τις μουρίτσες τους στα παρατημένα μετά τα ολονύχτια parties ποτήρια σαμπάνιας. Σκέφθηκα ότι η Μήλος και η Κίμωλος είναι τα ελληνικά νησιά τα οποία αυτό εδώ το καλοκαίρι συγκεντρώνουν υψηλού επιπέδου τουρισμό. Μεγαλοεπιχειρηματίες, γαλαζοαίματοι, τζετ σέτερς έχουν επιλέξει τα συγκεκριμένα νησιά του Αιγαίου, ίσως επειδή – όταν μάλιστα φιλοξενούνται σε πολυτελή mansions – υπάρχει ένα νωχελικό, χαλαρό touch στην ατμόσφαιρα. Το τιρκουάζ «άγγιγμα» που μοιάζει με αυτό σε ανάλογα spots στο Αμάλφι των μυθικά ωραίων Σειρήνων…

Η αλλαγή σεφ,το garden party

Τα μεγάλα πολυτελή ιστιοφόρα, αρκετά από τα οποία φέρουν την υπογραφή των εμβληματικών, ιταλικών ναυπηγείων Perini Navi, αράζουν μετά τη Μύκονο και τη Σαντορίνη στις θάλασσες της Μήλου. Πληροφορούμαι ότι μια συντροφιά από θορυβώδεις Ρώσους επιχειρηματίες, που είχε νοικιάσει πριν από μερικές ημέρες πασίγνωστο sailing yacht ελληνικής ιδιοκτησίας, ζήτησε με επιμονή την αλλαγή του σεφ που εργαζόταν εκεί. Ο σεφ, ο οποίος θεωρείται από τους καλύτερους του είδους, αντικαταστάθηκε γρήγορα. Ο καινούργιος αντα-ποκρίνεται απόλυτα στις γαστρονομικές απαιτήσεις των αγενών Ρώσων με τις «βαθιές τσέπες», τα συλλεκτικά πούρα και τις κόκκινες βερμούδες. Οι ελληνικές θάλασσες είναι άλλωστε γεμάτες από λαμπερές θαλαμηγούς ρώσων ολιγαρχών. Οι άνθρωποι ξοδεύουν χρήματα, η αλήθεια όμως είναι ότι δεν γνωρίζουν τι σημαίνει savoir vivre. Το αποδεικνύουν άλλωστε με τον τρόπο που πετάνε τις χρησιμοποιημένες πετσέτες στα spas των luxury ελληνικών ξενοδοχείων. Τα mega yachts πλέουν στο Αιγαίο και στο Ιόνιο, κάποιοι άλλοι όμως έχουν καθυστερήσει για μερικά εικοσιτετράωρα τις θερινές διακοπές τους. Το πάρτι στην κατοικία του ζεύγους Ριάντ και Ράνα Ζέιν (με αφορμή τα γενέθλια του πρώτου) πραγματοποιήθηκε τελικά το βράδυ της Πέμπτης στην κατοικία της Βούλας. Ένα όμορφο garden party…”
Simple, Free Image and File Hosting at MediaFire

Αφήστε μια απάντηση