Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ κ. ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β ΙΕΡΟΥΡΓΗΣΕ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΑΔΑΜΑΝΤΟΣ ΙΕΡΑΣ ΝΗΣΟΥ ΜΗΛΟΥ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΦΗΜΕΡΙΟ ΤΟΥ

Με την παρουσία του Δημάρχου Μήλου κ. Μικέλη, του διατελέσαντος Δημάρχου κ. Δαμουλάκη, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Αδάμαντος κ. Σταύρου Μωραΐτη, εκπροσώπων του ΤΕ Μήλου, της Προέδρου του Συλλόγου Κατακομβών κας Ελένης Χανιώτη και πολλών πιστών, οι οποίοι προσήλθαν τηρώντας τα μέτρα περιστολής της πανδημίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου- Αγίου Χαραλάμπους Αδάμαντος ιεράς νήσου Μήλου και εγκατέστησε το νέο Εφημέριο, Πρεσβύτερο Αντώνιο Σώρρο.
Κηρύσσων τον θείο λόγο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στη σημειολογία των παραβολών του Κυρίου, στα αναφερόμενα πρόσωπα των οποίων ο καθένας μας καλείται να τοποθετήσει τον εαυτό του και να αναρωτηθεί σε ποιό απ’ αυτά η προσωπικότητά του και η ζωή του αντιστοιχεί.
Ειδικώτερα δε, τόνισε ότι στη σημερινή παραβολή πρέπει να προβληματιστούμε εάν ταυτιζόμαστε με το πρόσωπο του Φαρισαίου, η σκληρότητα και η πόρωση του οποίου δεν του άφηνε κανένα ερέθισμα αυτοκριτικής, ή με το πρόσωπο του Τελώνου, η ταπείνωση του οποίου του προσέφερε ερεθίσματα αυτεπιγνώσεως και αυτομεμψίας, με αποτέλεσμα ο μεν Φαρισαίος να ταπεινωθεί ο δε Τελώνης να υψωθεί στα μάτια του Θεού και των ανθρώπων.
Εγκαθιστών τον νέο Εφημέριο, Πρεσβύτερο Αντώνιο Σώρρο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ υπενθύμισε ότι η Εκκλησία στο διάστημα αυτό της πανεθνικής δοκιμασίας από την πανδημία τήρησε όλους τους κανόνες υγειονομικής προστασίας και παράλληλα μερίμνησε ώστε να συνεχίζεται απρόσκοπτα η λειτουργική ζωή στις Ενορίες, χειροτονώντας τον π. Αντώνιο Σωρρο Πρεσβύτερο και τοποθετώντας τον στην κενή Ενορία του Αδάμαντος.
Ευχαρίστησε τους Ενορίτες για την αγάπη τους προς το νέο Εφημέριο, εκφράζοντας τη χαρά του διότι το ποίμνιο του Αδάμαντος αγαπά και στηρίζει τον ποιμένα του, όπως απέδειξαν τα θερμά λόγια της Επιτρόπου του Ναού κας Κλειώς Κουντουράκη.
Παρακάλεσε τον νέο Εφημέριο να αγαπά και να αγκαλιάζει όλους τους Ενορίτες του και του ευχήθηκε καλλίκαρπη διακονία, συνεχίζοντας, ως καλός σκυταλοδρόμος, την παράδοση των μακαριστών προκατόχων του, Επαμεινώνδα Παστρικού και Φραγκίσκου Κυπραίου και όσους πριν και μετά απο αυτούς διηκόνησαν την ενορία.
Συνεχάρη, επίσης, και ευχαρίστησε την Πρεσβύτερα του, την οποία χαρακτήρισε συνδιάκονό του, υπογραμμίζοντας μετ’ επιτάσεως ότι, η προσφορά των ευσεβών κυριών στην εκκλησία είναι πάντα ευπρόσδεκτη, αρκεί τούτο να γίνεται με διάκριση και εντός ορίων, τα οποία εάν ξεπεραστούν προκαλούν ανεπίτρεπτα σχόλια και σκανδαλισμούς.
Τέλος, ευλόγησε την Αγιοβασιλειόπιττα του Συλλόγου των Κατακομβών, για την οποία μερίμνησε η Πρόεδρός του κα Χανιώτη, την οποία ο Σεβασμιώτατος ιδιαιτέρως ευχαρίστησε. Η λειτουργία αναμεταδόθηκε από τον τοπικό Ρ/Σ  Milos FM 108 τον ιδιοκτήτη του οποίου ο Σέβ. ευχαρίστησε.
Ήδη, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ πλέει προς Κίμωλο.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από εδώ

Πηγή : Ι.Μ. Σύρου Μαρκουίζος Αλέξανδρος Γραμματέας Ι. Μητροπόλεως

Αφήστε μια απάντηση