Γιώργος Βακόνδιος : ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΛΛΑ…

ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΛΛΑ…

Στις 26 Μαΐου έχουμε εκλογές.

Δεδομένου ότι την ίδια ημέρα διεξάγονται οι αυτοδιοικητικές εκλογές (Α’ και Β’ βαθμού), στις τοπικές κοινωνίες και ιδιαίτερα στις μικρότερες, όπως είναι τα νησιά των Κυκλάδων, όλοι ασχολούνται με τις δημοτικές εκλογές, ίσως και τις περιφερειακές, αλλά ελάχιστοι με τις Ευρωεκλογές

Είναι επίσης (κακή) παράδοση διαχρονικά, να μη δίδεται η σημασία που πρέπει στις Ευρωεκλογές. Εξού και έχει επικρατήσει η θεωρία της χαλαρής ψήφου.

Θεωρώ ότι είναι ανάγκη όλοι να κατανοήσουν την κρισιμότητα της σημασίας των Ευρωπαϊκών Εκλογών και βεβαίως να σταθμίσουν με σοβαρότητα την επιλογή τους.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι το Ευρωκοινοβούλιο παράγει τουλάχιστον το 70% της νομοθεσίας, που επηρεάζει την καθημερινότητα όλων των Ευρωπαίων και βεβαίως εμάς των Ελλήνων.

Στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς λαμβάνονται κορυφαίες αποφάσεις σε ότι αφορά την οικονομική ανάπτυξη , τη χρηματοδότηση έργων και υποδομών, την απασχόληση, το περιβάλλον και μία σειρά από άλλες παραμέτρους, από τις οποίες οι πιο αδύνατες χώρες έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από τις ισχυρότερες.

Ας φανταστούμε μόνο πως θα ζούσαμε σήμερα εάν είχε επικρατήσει η άποψη Τσίπρα, Βαρουφάκη, Λαφαζάνη κλπ. περί μετωπικής σύγκρουσης και εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή και Νομισματική Ένωση.

Ιδιαίτερα στην Ελλάδα αυτές οι εκλογές γίνονται ακόμη πιο κρίσιμες. Από την μία μεριά έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, που φαντασιωνόταν το ΡΙΦΙΦΙ στη Τράπεζα της Ελλάδος, αναζητούσε χωρίς αποτέλεσμα οικονομική στήριξη στη Ρωσία, την Κίνα και τη Βενεζουέλα και δήλωνε ότι στοχεύει στην ανατροπή της υπάρχουσας τάξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση ευαγγελιζόμενος μια θολή και άγνωστης κατεύθυνσης αλλαγή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης αρνείται παραμονές των εκλογών να δεσμευθεί σε ποια ευρωομάδα θα ενταχθεί και βεβαίως ποιον θα υποστηρίξει ως Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το θέμα αυτό είναι τεράστιας σημασίας για όλους μας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωκοινοβούλιο, εκτός του όπως προαναφέρθηκε, με τη νομοθεσία και τις αποφάσεις της, επηρεάζουν σημαντικότατα την καθημερινότητά μας, λειτουργούν διαχρονικά σε ένα καθεστώς συνεννόησης,  ζύμωσης αλλά και συμβιβασμών. Άρα έχει μεγάλη σημασία με ποιόν συμπράττεις και πόσο ισχυρός είναι αυτός που στηρίζεις και ακολουθείς.

Από την άλλη πλευρά έχουμε μια ξεκάθαρη θέση από τη Νέα Δημοκρατία.

Η Νέα Δημοκρατία από τη φύση της είναι το πλέον Ευρωπαϊκό κόμμα στην Ελλάδα, αφού ο ιδρυτής της είναι αυτός που ως πραγματικός Εθνάρχης ενέταξε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.

Ξεκάθαρα δηλώνουμε ότι ανήκουμε στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (αναμένεται να είναι ισχυρότερο στο νέο Ευρωκοινοβούλιο) και στηρίζουμε ως πρόεδρο της Ευρωπαϊκής επιτροπής τον Μάνφρεντ Βέμπερ, οποίος αναμένεται να υπερισχύσει των αντιπάλων του, αλλά και που απερίφραστα δηλώνει ότι είναι υπέρ της αναθεώρησης του ύψους των πρωτογενών πλεονασμάτων, για τα οποία έχει δεσμευθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Άρα η Νέα Δημοκρατία δεν είναι μόνο με τους ισχυρούς (κάτι που έχει τεράστια σημασία) αλλά και με αυτούς που αναγνωρίζουν και δέχονται να επαναδιαπραγματευθούν το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελληνικής Οικονομίας μετά την καταστροφική διακυβέρνηση και τεράστια κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ το 2015.

Πολύ απλά μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων σημαίνει λιγότερους φόρους, ανάπτυξη της οικονομίας, περισσότερες και καλύτερες δουλειές, μεγαλύτερες επενδύσεις, δηλαδή μια καλύτερη ζωή για όλους μας.

Τεράστια σημασία έχει όμως και το Ευρωψηφοδέλτιο του κάθε κόμματος. Διότι αυτοί που θα εκλέγουν θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα και τη γνώση να συμμετέχουν σε ένα περιβάλλον, που προ πολλού έχει πάψει να είναι χώρος πολιτικής αποστρατείας ημέτερων και φίλων.

Η Νέα Δημοκρατία έχει καταρτίσει ένα ψηφοδέλτιο με ικανούς και κυρίως κατάλληλους για να ανταπεξέλθουν σε αυτόν τον ρόλο.

Από την άλλη πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει μια λίστα από τραγουδιστές, ηθοποιούς, συνδικαλιστές παλιάς κοπής, αποτυχημένους υπουργούς, υπερασπιστές της 17 Νοέμβρη, διαπλεκόμενους επιχειρηματίες και βεβαίως σε αυτό το ψηφοδέλτιο προσπαθεί να βολέψει και τους εξαγορασμένους βουλευτές που παρέχουν ψήφο διατήρησης στην εξουσία του συστήματος Τσίπρα.

Για φανταστείτε: από τη Νέα Δημοκρατία ο επιστήμονας και αγωνιστής της ζωής Κυμπουρόπουλος και από την μεριά του ΣΥΡΙΖΑ ο Κόκκαλης (χωρίς σχόλια).

Η Νέα Δημοκρατία προτείνει Καιρίδη, Κρεμλή και Παναγιωταρέα, όλοι με εξαίρετες και σχετικές σπουδές και εμπειρίες με το αντικείμενο του Ευρωκοινωβουλίου και ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει Αλέξη Γεωργούλη, Ραλλία Χρηστίδου και Πάνο Λάμπρου που υπήρξε υπερασπιστής στη δίκη της 17 Νοέμβρη.

Η Νέα Δημοκρατία προτείνει το Βαγγέλη Μεϊμαράκη και ο ΣΥΡΙΖΑ Κουρουμπλή!!!

 

Θα μπορούσε κανείς να σχολιάσει όλες τις υποψηφιότητες και των δύο κομμάτων αλλά δεν έχει νόημα.

 

 

Όμως αυτές οι ευρωεκλογές για την Ελλάδα έχουν μία ακόμη σημασία.

Οι Έλληνες θα έχουν τη δυνατότητα μετά από τέσσερα χρόνια να εκφράσουν κατά πόσο θέλουν να συνεχίσει στην εξουσία η καταστροφική διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει διατήρηση των υψηλών φόρων, ανεργία, εκπατρισμός των νέων και ικανών, προεκλογικοί μποναμάδες, παιχνίδια με τη δικαιοσύνη, ανομία, καταστροφή της παιδείας και πάταξη της αριστείας.

Όμως ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ για κάποιους ίσως σημαίνει και ελπίδα.

Η ελπίδα να διατηρηθεί στην εξουσία ο Αλέξης Τσίπρας και το επερχόμενο καλοκαίρι, ώστε μαζί με τους υπουργούς του να μπορέσουν να απολαύσουν για λίγο ακόμη τα ακριβά τους πούρα στα κότερα των καλών τους φίλων, διαβάζοντας στην Αυγή τα κατορθώματα του Πολλάκη.

 

Όμως η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο.

Γι’ αυτό θα υπερψηφιστεί το Ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Γιατί η Ελλάδα αξίζει καλύτερα, γιατί η Ελλάδα πρέπει και μπορεί να πάει μπροστά.

 

Γιώργος Βακόνδιος

Πολιτευτής Κυκλάδων ΝΔ

Υπέυθυνος Ακτοπλοΐας

Αφήστε μια απάντηση