Ποιός Δήμαρχος και ποιος Αντιδήμαρχος ζήτησαν την εμβάθυνση στα Πολλώνια;

Σε νέα παρέμβαση προχωράει σήμερα ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού «Ενεργοί Πολίτες για τη Μήλο» διερωτώμενος για τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο που ζήτησε την εμβάθυνση του λιμανιού στα Πολλώνια με ανάρτηση του στη σελίδα του συνδυασμού του αναφέρει: «Η διαμάχη για την κατασκευή λιμανιού στα Πολλώνια, εκτός από το ουσιαστικό πρόβλημα που θέτει, δηλαδή εάν και πού πρέπει να κατασκευαστεί λιμάνι στην Ανατολική Μήλο, παρουσιάζει ενδιαφέρον και για τους χειρισμούς που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, και για την στάση που έχουν τηρήσει οι τοπικές αρχές. Ένα ερώτημα που τίθεται, παραδείγματος χάριν, είναι ποιός Δήμαρχος και ποιος Αντιδήμαρχος ζήτησαν να “αναβαθμιστεί” το έργο με αύξηση του βάθους από τα 5 μέτρα στα 7 μέτρα, και για ποιο λόγο ζήτησαν κάτι τέτοιο.

Από έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων της Περιφέρειας (27 Δεκεμβρίου 2012) προκύπτουν τα εξής:

Πρώτον, αφού εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για το αρχικό έργο (έτος 2005) και “κατά την ωρίμανση του έργου”, ο Δήμος, το Επαρχείο, το Λιμενικό Ταμείο και οι ναυτιλιακές εταιρείες ζήτησαν από την Περιφέρεια να αυξηθεί το βάθος του λιμένα από τα -5,00 μέτρα στα -7,00 μέτρα. 

Δεύτερον, ο λόγος για τον οποίο ζήτησαν κάτι τέτοιο, ήταν για να γίνει δυνατή η προσέγγιση των πλοίων της γραμμής, κυρίως των ταχύπλοων.

Οπότε προκύπτουν νέα ερωτήματα:

Για ποιόν λόγο ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος που ζήτησαν βαθύτερο λιμάνι δεν ενημέρωσαν για αυτό τους κατοίκους των Πολλωνίων; Εάν μάλιστα το αίτημα έγινε από τους κκ.Δαμουλάκη και Τσιριγωτάκη, και όχι από την προηγούμενη δημοτική αρχή, προκαλεί ιδιαίτερη απορία γιατί ο πολλωνιάτης αντιδήμαρχος δεν ενημέρωσε και δεν προκάλεσε διαδικασίες διαβούλευσης με τους πολίτες, ως όφειλε.

Για ποιόν λόγο οι προϊστάμενοι του Επαρχείου και του Λιμενικού Ταμείου δεν πληροφορούν τους πολίτες και ιδιαίτερα τους Πολλωνιάτες ότι μεταξύ άλλων και εκείνοι ζήτησαν να αυξηθεί το βάθος του λιμένα στα -7 μέτρα;

Όποιοι και εάν είναι ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος που κράτησαν το νησί στο σκοτάδι σχετικά με το λιμάνι των Πολλωνίων, ενώ ταυτοχρόνως έπαιρναν πρωτοβουλίες πίσω από την πλάτη των πολιτών, το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι στην Μήλο υπάρχει σοβαρό έλλειμμα δημοκρατίας, διαφάνειας, διαλόγου και διαβούλευσης. Η πολιτική αυτή είναι αντιδημοκρατική, είναι επικίνδυνη και πρέπει να γίνει παρελθόν.»

Πηγή : www.mileikanea.gr

Αφήστε μια απάντηση