Οριοθέτηση χερσαίου και ενάλιου χώρου στα Νύχια της Μήλου

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η κήρυξη και οριοθέτηση ως ενιαίου χερσαίου και ενάλιου αρχαιολογικού χώρου της αρχαίας πόλης της Μήλου και του λατομείου οψιανού στη θέση «Νύχια», Δήμου  Μήλου, Περιφέρειας  Νοτίου  Αιγαίου,  για  λόγους προστασίας των μνημείων της αρχαίας πόλης της Μήλου και συγκεκριμένα των τειχών της πόλης, των μαρμάρινων αρχιτεκτονικών μελών στο λόφο του Προφήτη Ηλία, κτηριακών καταλοίπων της ρωμαϊκής εποχής στη θέση Τραμυθιά, του χώρου του σταδίου και του θεάτρου, καθώς και των νεκροταφείων και των κατακομβών στην περιοχή της Τρυπητής και στο λόφο Κληματοβούνι, του αρχαίου λιμανιού στην περιοχή του όρμου του Κλήματος, και τέλος του λατομείου οψιανού στη θέση Νύχια. Επίσης, για λόγους προστασίας του μεσαιωνικού Κάστρου και του οικισμού της Πλάκας.
 
Η περιοχή του ανωτέρω αρχαιολογικού χώρου περικλείεται από πολυγωνική γραμμή οριζόμενη από τα σημεία 1, 2, 3 … 198, 199, 200, 1 στο συνημμένο απόσπασμα χάρτη Γ.Υ.Σ. 1:5000, σύμφωνα με τον συνημμένο πίνακα ζευγών συντεταγμένων των κορυφών του πολυγώνου.
Δείτε στο χάρτη της Μήλου το χώρο που καταλαμβάνει η οριοθέτηση του χώρου από εδώ
Δείτε τα τετραγωνικά που καλύπτει ο χώρος από εδώ

Άδεια Creative Commons

Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές .

Αφήστε μια απάντηση