Ομάδα «ΚΑΒΑΦΗΣ». Παράσταση στην Μήλο την 01.11.2014Η μουσικοποιητική παράσταση

«Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗΣ – ΑΠ’ ΕΞΩ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΑ»

της ΄΄ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΒΑΦΗΣ΄΄ του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου

που έχει την 50Η γενέθλια παρουσία της το Σάββατο 1.11.2014 στο Συνεδριακό Κέντρο Μήλου στις 8 το βράδυ.

          ———————————————————-

Η παράσταση αυτή-αφιέρωμα στο σπουδαίο Αλεξανδρινό ποιητή, θεωρείται από πολλούς πνευματικούς ανθρώπους ως μια από τις πιο ολοκληρωμένες προσεγγίσεις στο έργο του.

Έχει παρουσιαστεί στο σπίτι του ποιητή στην Αλεξάνδρεια, στο Κέντρο Τεχνών Αλεξανδρείας, Κίνι της Σύρου με την πανσέληνο του Αυγούστου, Αρχαίο Θέατρο της Σάμου, Φεστιβάλ του Δήμου Εξωμβούργου, Θέατρο Απόλλων της Σύρου,  Μέγαρο Τσιροπινά   Σύρου, Άνδρο, Ίο, Σαντορίνη, Σίφνο, Νάξο, Αμοργό, Σέριφο, Μύκονο, Παροικία και Νάουσα Πάρου, Σχοινούσα, Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, Ρωμαϊκή Αγορά της Αθήνας, Αμφιθέατρο «Διονύσιος Αρεοπαγίτης», Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μεγάλη του Γένους Σχολή της Κωνσταντινούπολης παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου,  Ίδρυμα Ευγενίδου,  Αρχαιολογικό χώρο της Δήλου με το λυκόφως του Αυγούστου, Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι, Νέα Υόρκη, Βοστώνη,  Μέγαρο Μουσικής της Γρανάδα, Κέντρο Μουσικής Τεκμηρίωσης Ανδαλουσίας, Παγκόσμιο Μουσικό Φεστιβάλ της Ούμπεδα στην Ανδαλουσία,  Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο, Αρχαιολογικό Χώρο των Δελφών, Ιωάννινα, Παρίσι, Διεθνές Φεστιβάλ  Καρδίτσας, Ινστιτούτο ΚΥΒΕΛΗ Σύρου με πανσέληνο, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο HARVARD, Βρυξέλλες,  Στοκχόλμη, Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης.

Επόμενοι προορισμοί της Ομάδας η Ιθάκη, Κέα, Μόσχα, Μελβούρνη, Κύπρος, Ηρώδειο κ.α.

Για την πολιτιστική τους προσφορά η Ομάδα Καβάφης και ο επικεφαλής της Μπάμπης Κουλούρας έχουν βραβευθεί  από τις Ομοσπονδίες της Ομογένειας,  από το Ροταριανό Όμιλο Ερμούπολης με το βραβείο PAUL HARRIS  FELLOW , από το Σύλλογο Πελοποννησίων Σύρου  αλλά και  με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τιμήθηκαν με το χρυσό μετάλλιο του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης ενώ έχουν  ανακηρυχθεί από το FORUM 20. 21  ως Πρεσβευτές της προσπάθειας να αναδειχθούν η Σύρος και οι Κυκλάδες Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2021.

          Στην παράσταση παίζουν οι μουσικοί Νίκος Απέργης, Νίκος Ρούσσος, Βαγγέλης Αραγιάννης,  Σοφία Σερέφογλου, Αντώνης Κονσολάκης, Γεωργία Λίτσα και Μάκης Πρίντεζης.

Ερμηνεύονται 11 τραγούδια Ελλήνων συνθετών σε ποίηση Καβάφη. Eρμηνεία τραγουδιών  Χρυσούλα Κεχαγιόγλου και η Ελπίδα Γαδ.

Ο Μπάμπης Κουλούρας απαγγέλει από στήθους είκοσι ποιήματα του Αλεξανδρινού.

Η Νικολέττα Ρούσσου αφηγείται στιγμές από τη ζωή του, γνώμες, κριτικές  και  απαραίτητες-σύντομες αναλύσεις που αφορούν στο ποιητικό του έργο.

Η σκηνοθεσία είναι του Μπάμπη Κουλούρα.

Η παράσταση διαρκεί 1.30΄ ώρα περίπου.

Για περισσότερες πληροφορίες για την πορεία της παράστασης, δημοσιεύματα, video και φωτογραφίες, μπορείτε να επισκεφτείτε το blog της Ομάδας «Καβάφης» http://www.kavafis-syros.blogspot.gr/


Αφήστε μια απάντηση