Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης εγκαθιστά την σουίτα εφαρμογών γραφείου Libre Office

Το Τμήμα Πληροφορικής του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης προχώρησε στην εγκατάσταση του Libre Office  (ελεύθερο λογισμικό) σε όλους τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές  του Φορέα.

Μέχρι τώρα, έγιναν συνολικά 140 εγκαταστάσεις:

”   Στην έδρα του Δήμου, στην Ερμούπολη, σε 65 θέσεις εργασίας.

”   Στα γραφεία του πρώην Δήμου Άνω Σύρου, σε 14 θέσεις εργασίας.

”   Στα γραφεία του  πρώην Δήμου Ποσειδωνίας, σε  4 θέσεις εργασίας.

”   Στα ΚΕΠ  Ερμούπολης σε 6 θέσεις εργασίας.

”   Στα ΚΕΠ Εργατικές κατοικίες σε 3 θέσεις εργασίας.

”   Στα γραφεία της Πολεοδομίας, σε 24 θέσεις εργασίας.

Καθώς και

”   Στα Ν.Π.Δ.Δ, σε 24 θέσεις εργασίας.

Υπολείπονται ακόμη, 10 θέσεις εργασίας σε διάφορες υπηρεσίες του δήμου και των Ν.Π.Δ.Δ

“Στους δύσκολους καιρούς της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας, εκείνο που αναμφισβήτητα αναδεικνύεται άμεσα αλλά θα φανεί και μελλοντικά, είναι η εξοικονόμηση  χρημάτων προς όφελος του Δήμου.

Μετά την περάτωση της εγκατάστασης, θα έχει επιτευχθεί η εφαρμογή του Libre Office σε ένα σύνολο 150 θέσεων.  Με δεδομένη την τρέχουσα τιμή αγοράς του MS Office για τον δημόσιο τομέα να κυμαίνεται περί τα 380?/ άδεια, αυτό σημαίνει ότι επιτυγχάνεται  σημαντικό όφελος για το Δήμο.

Ο καθένας μπορεί να “κατεβάσει” νόμιμα το LibreOffice από το Διαδίκτυο, εντελώς δωρεάν. Το πρόγραμμα διαθέτει ένα περιβάλλον με τα διάφορα μενού και επιλογές στα Ελληνικά και  η  δωρεάν  φύση  του  σημαίνει,  την  επίτευξη  μεγάλης εξοικονόμησης χρημάτων για το Δημόσιο.

Το λογισμικό   LibreOffice  περιλαμβάνει  διάφορα  προγράμματα  παραγωγικότητας γραφείου: τον επεξεργαστή κειμένου Writer, το λογιστικό φύλλο εργασίας Calc, το πρόγραμμα παρουσιάσεων Impress, το πρόγραμμα μαθηματικών εξισώσεων Math, το πρόγραμμα διαχείρισης βάσης δεδομένων Base, κλπ.

Έχει δε την ικανότητα να ανοίγει και να αποθηκεύει  αρχεία (doc, xls κλπ)  που   προέρχονται   από   άλλα   γνωστά   μη ελεύθερα   προγράμματα, που χρησιμοποιούνται ευρέως , διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη επικοινωνία με τους χρήστες των προγραμμάτων αυτών  εντός και εκτός Δήμου.

Προσφέρει ισάξια απόδοση σε σύγκριση με αντίστοιχα λογισμικά με τα οποία ήταν ως τώρα εφοδιασμένος ο Δήμος, και  δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί κανείς τον υπολογιστή νομίμως , σε προγράμματα αντίστοιχα αυτών του MicrosoftOffice, χωρίς κανένα κόστος”, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Πηγή : http://www.cyclades24.gr

Αφήστε μια απάντηση