Νέο ομολογιακό δάνειο από την S&B

Η έκδοση του εταιρικού ομολογιακού δανείου θα γίνει με στόχο να καλύψει την αναχρηματοδότηση του υφισταμένου χρέους, λειτουργικών δαπανών και θα διευκολύνει και την καταβολή μερίσματος στους βασικούς μετόχους που είναι η οικογένεια Κυριακοπούλου και η Rhone Capital (Λουξεμβούργου). Περίπου 175 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανεισμού.Στην έκδοση επταετούς ομολογιακού δανείου ύψους μέχρι 275 εκατ. ευρώ προχωρεί η S&B Βιομηχανικά Ορυκτά, όπως είχε γράψει παλαιότερα η «Η».


Ανάδοχοι στην έκδοση είναι οι Credit Suisse, η HSBC, η UBS και η BNP Paribas. Το νέο ομολογιακό δάνειο θα αξιολογηθεί με B3/B+. Η εταιρεία θα προχωρήσει στη διαδικασία του book building και οι παρουσιάσεις ξεκίνησαν από χθες και αναμένεται να ολοκληρωθούν τη Δευτέρα (29 Ιουλίου). Υπενθυμίζεται ότι η S&B ολοκλήρωσε το squeeze out και βγήκε από το ελληνικό χρηματιστήριο στις 11 Ιουλίου.

Η εταιρεία είχε ανοίξει από πέρυσι (Ιούλιος 2012) ισχυρές γραμμές χρηματοδότησης, καθώς είχε συμφωνήσει με την HSBC Bank (Ηνωμένο Βασίλειο) για 3ετές δάνειο ύψους 40 εκατ. ευρώ, μέσω της κατά 100% γερμανικής θυγατρικής της S&B Holding GmbH, ενώ ο προηγούμενος ομολογιακός δανεισμός ανέρχονταν στα 110 εκατ. ευρώ.

Πηγή : ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Share

Αφήστε μια απάντηση