Η τύχη του πλοίου με τα τσιγάρα που είχε ακινητοποιηθεί στη Μήλο το 2013

Ένα μικρό οχηματαγωγό πλοίο με μεγάλη … ιστορία φαίνεται ότι βυθίστηκε, τα ξημερώματα της Πέμπτης, 30 μίλια δυτικά της Κρήτης, σε διεθνή ύδατα και έχουν διασωθεί 4 Ρώσοι ναυτικοί ενώ αγνοούνται άλλοι τρεις ναυτικοί, μέλη του πληρώματος (καπετάνιος, ηλεκτρολόγος και μηχανοδηγός).

Πρόκειται για το με σημαία Τόγκο οχηματαγωγό «Ag Marina», το οποίο το Μάρτιο του 2013 ενώ ονομαζόταν «N Kanaris» είχε ακινητοποιηθεί από το Λιμενικό Σώμα ανοιχτά της Μήλου και στον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι μετέφερε 16.380 κούτες μα λαθραία τσιγάρα.

Τον περασμένο Ιούνιο το κατασκευής 1964 σκάφος αναχώρησε από το λιμάνι της Μήλου ρυμουλκούμενο για Πειραιά και σύμφωνα με πληροφορίες τον Οκτώβριο βγήκε από τον ΟΔΔΥ (ως κατασχεμένο) σε πλειστηριασμό με τιμή εκκίνησης 65.000 ?, οπότε, όπως φαίνεται αγοράστηκε από νέους πλοιοκτήτες.

Έκανε για λίγους μήνες ορισμένες εργασίες σε ναυπηγείο στη Σαλαμίνα και την 1η Ιανουαρίου 2014 μετονομάστηκε σε «Titan» και ένα μήνα αργότερα, την 1η Φεβρουαρίου άλλαξε ξανά όνομα σε «Ag Marina», διατηρώντας πάντα την ίδια σημαία του Τόγκο.

Είναι ακόμα άγνωστο τι ακριβώς συνέβη στο πλοίο και τα ξημερώματα της Πέμπτης εξέπεμψε σήμα κινδύνου ενώ στην περιοχή επικρατούσαν άνεμοι έντασης 5 μποφόρ. Επίσης δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα από που ξεκίνησε και με ποιόν προορισμό.

Αμέσως, το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος ειδοποίησε τα παραπλέοντα πλοία και πέντε από αυτά άρχισαν έρευνες στην περιοχή μέχρι που το με σημαία Παναμά φορτηγό πλοίο «Princess Maria» εντόπισε μια σωσίβια βάρκα με 4 μέλη του πληρώματος του πλοίου, τα οποία γνωστοποίησαν ότι αγνοούνται άλλοι τρεις.

Το πλοίο φαίνεται ότι έχει βυθιστεί και δεν έχει βρεθεί μέχρι τώρα κάποιο ίχνος του ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από αέρα και θάλασσα για τον εντοπισμό και την διάσωση των αγνοούμενων.

Η Ιστορία του πλοίου

Το «Ag Marina», που έχει μήκος 48 μέτρα και ουσιαστικά είναι μια τυπική «παντόφλα» για την μεταφορά οχημάτων κατασκευάστηκε το 1964 σε ναυπηγεία του Περάματος. 

Στην διάρκεια των χρόνων άλλαξε πολλά ονόματα μεταξύ των οποίων (AGIOS NIKOLAOS, ΝΟΤΕΣ ΕΝ ΠΛΩ, MAKOUA EXPRESS, ΚΟΡΡΗΣΙΑ ΚΕΑΣ κ.α.). Κάποια στιγμή παροπλίστηκε στην Ελευσίνα, όπου έμεινε για αρκετά χρόνια μέχρι το 2010, οπότε μετά από επισκευές στο Πέραμα ξεκίνησε με το όνομα «Agios Nikolaos» να ταξιδεύει και πάλι. 

Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων Equasis την 1η Αυγούστου 2011 άλλαξε και πάλι το όνομά του σε «N Kanaris» κάνοντας διάφορα ταξίδια σε περιοχές γνωστές, όπου «ανθεί» το λαθρεμπόριο τσιγάρων, όπως η Μερσίνα της Τουρκίας, το Μπαρ του Μαυροβουνίου κ.α.

Ωστόσο, το Μάρτιο του 2013 μπήκε τέλος στην «δράση» του καθώς πλωτό του Λιμενικού εντόπισε το πλοίο κοντά στη Φαλκονέρα να ταξιδεύει μαζί με το πλοίο «Shenyang», το οποίο επίσης ακινητοποιήθηκε και οδηγήθηκε στη Σύρο.

Στα δύο πλοία τα στελέχη του Λιμενικού είχαν εντοπίσει μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων, των οποίων οι διαφυγόντες δασμοί ξεπερνούσαν τα 4 εκατομμύρια ?.

Πηγή : http://www.pireas2day.gr, http://www.zougla.gr


Άδεια Creative Commons

Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές .

Αφήστε μια απάντηση