Επίσχεση εργασίας ναυτικών του “ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ” για μη καταβολή δεδουλευμένων

Επίσχεση εργασίας για μη καταβολή δεδουλευμένων πραγματοποιούν από σήμερα 10 άτομα – μέλη του πληρώματος του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Αγ. Γεώργιος» – τα 8 με την ειδικότητα του ναύτη και τα 2 του μηχανοδηγού -, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί το σημερινό δρομολόγιό του (20.11.2013) από Πειραιά για Σέριφο, Σίφνο, Μήλο, Φολέγανδρο, Σίκινο, Ίο και Θήρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας είναι σε διαβούλευση με την πλοιοκτήτρια εταιρεία για τη διευθέτηση του θέματος.

Εν τω μεταξύ, σε καθεστώς προστασίας τίθενται οι 56 «εγκαταλελειμμένοι» ναυτικοί του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Πηνελόπη Α» σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη που δημοσιεύθηκε στο πρόγραμμα Διαύγεια.

Σημειώνεται ότι η απόφαση αυτή, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, προβλέπει την καταβολή των αποδοχών τριών μηνών από το ΝΑΤ, έναντι των καθυστερημένων βασικών μισθών και επιδομάτων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το θέμα του πλοίου «Πηνελόπη Α» σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για αδικαιολόγητη ολιγωρία και αδράνεια από πλευράς υπουργείου και ότι έως σήμερα δεν έχει επιβληθεί καμία από τις νόμιμες κυρώσεις προς την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Επίσης τονίζει ότι η επίσχεση των ναυτικών του συγκεκριμένου πλοίου ξεκίνησε από 1ης Σεπτεμβρίου 2013 και καταγγέλλει ότι ο υπουργός δεν έχει υπογράψει το σχετικό έγγραφο της επιτροπής που θα καλύπτει το σύνολο του πληρώματος, προκειμένου να παραπέμψει το θέμα στο Δ.Σ. του ΝΑΤ, που θα πάρει την απόφαση για την μισθοδοσία του πληρώματος.

Πηγή: ΑΠΕ, http://www.ethnos.gr

Άδεια Creative Commons

Αυτό το εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

Αφήστε μια απάντηση