Εγκαινιάζεται στην Υδρα η μονάδα αφαλάτωσης

‘Ενα μεγάλο έργο για την Υδρα, που σχεδιάστηκε, αδειοδοτήθηκε και υλοποιήθηκε μόλις σε 2 χρόνια από τον Δήμο Ύδρας, εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 25.08.2014 στις 7 το απόγευμα. Πρόκειται για τη Μονάδα Αφαλάτωσης Υδρας, της οποίας τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν από τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη και τον δήμαρχο του νησιού Αγγελο Κοτρώνη. Η μονάδα αφαλάτωσης έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία από την Παρασκευή 8 Αυγούστου, είναι δυναμικότητας 1.600 κυβικών μέτρων πόσιμου νερού την ημέρα και καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του νησιού. Οι χημικές και μικροβιολογικές εργαστηριακές έρευνες που έγιναν σε διάφορα σημεία του οικισμού έδειξαν ότι το παραγόμενο αφαλατωμένο νερό καλύπτει πλήρως τις προδιαγραφές της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας για το πόσιμο νερό.
Ακόμη, η λειτουργία της μονάδας σημαίνει και μείωση του κόστους προμήθειας του νερού από τον Δήμο Υδρας της τάξεως του 60%, δεδομένου ότι το νερό της αφαλάτωσης στοιχίζει 1,19 ευρώ/κυβικό μέτρο (με ΦΠΑ), ενώ μέχρι σήμερα η προμήθεια και η μεταφορά του νερού με υδροφόρα πλοία κόστιζε 3,19 ευρώ/κυβικό μέτρο (με ΦΠΑ). Αυτό σημαίνει ετήσιο όφελος για τον δήμο που ξεπερνά τις 500.000 ευρώ.
 
Πηγή : ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ
 
Δείτε σχετικά :

Άδεια Creative Commons

Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές .

Αφήστε μια απάντηση