Αίτημα οικονομικού απολογισμού της υπηρεσίας ύδρευσης της Μήλου

Με επιστολή που έστειλε στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κυρία Βαμβακάρη, ο Δημοτικός σύμβουλος κύριος Καβαλιέρος ζητά τον οικονομικό απολογισμό της υπηρεσίας ύδρευσης του Δήμου. Συγκεκριμένα στην επιστολή του αναφέρει :

Όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα βρισκόμαστε σε ανταλλαγή ανακοινώσεων μεταξύ της εταιρείας «Αιολική ΑΕ» και του Δήμου Μήλου. Μάλιστα ως δημότες δεχθήκαμε και προσωπική επιστολή από την εταιρεία «Αιολική ΑΕ» στην διεύθυνση κατοικίας μας. Το αντικείμενο αυτής της «διαμάχης» είναι το ύψος του χρέους του Δήμου Μήλου προς την εταιρεία «Αιολική ΑΕ». Μάλιστα  για ένα τελικό προϊόν  «το δημόσιο αγαθό νερό», που ανεξάρτητα του ποιος ευθύνεται δεν είναι πόσιμο για τους κατοίκους του νησιού.

Επειδή τα νούμερα που ακούγονται ως χρέος του Δήμου μας είναι μεγάλα και μπορεί να οδηγήσουν τον Δήμο μας ακόμα και στην περιπέτεια της χρεοκοπίας, σας καλούμε να φροντίσετε στα πλαίσια των καθηκόντων σας να γίνει λεπτομερής απολογισμός της υπηρεσίας ύδρευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ποια είναι τα έσοδα της υπηρεσίας από τους λογαριασμούς που πληρώνουν οι κάτοικοι και από την συμμετοχή του Δήμου τα δυο τελευταία χρόνια και ποια τα έξοδα, αμοιβές εργολάβων για επισκευές, αγορά υλικών, τιμολόγια αγοράς νερού από «Αιολική ΑΕ» κ.α.. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Η διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση είναι υποχρέωση μας απέναντι στους κατοίκους του νησιού, που σε περίοδο οικονομικής κρίσης και μείωσης των οικογενειακών εισοδημάτων με δυσκολία πληρώνουν τους λογαριασμούς ύδρευσης, ενώ ταυτόχρονα γίνονται αποδέκτες αντικρουόμενων ανακοινώσεων.

Η άμεση ανταπόκριση στο αίτημα μας αποτελεί ηθική υποχρέωση του Δημοτικού Συμβουλίου προς τους δημότες του Δήμου Μήλου.

Αφήστε μια απάντηση