Ψαθάς Νικόλας : Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, να συζητηθεί το ζήτημα της υποστελέχωσης και των προβλημάτων του Κέντρου Υγείας Μήλου

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε,

το Σάββατο 02/03/2024 συνεδρίασε η επιτροπή Υγείας, Κοινωνικών Υποθέσεων & Μέριμνας του Δήμου Μήλου. Σε αυτή παρευρέθηκαν αρκετοί εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας Μήλου, οι επιμελητές ιατροί που συμμετέχουν στην επιτροπή, νοσηλευτικό προσωπικό και οδηγοί ασθενοφόρων, οι οποίοι περιέγραψαν με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση που επικρατεί, σήμερα, στο Κέντρο Υγείας Μήλου.

Η υποστελέχωση έχει φέρει όλους τους εργαζομένους σε οριακό επίπεδο και επικρατεί μεγάλο κλίμα ανασφάλειας. Το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στην έλλειψη επιμελητών ιατρών, αλλά και στους οδηγούς και νοσηλευτές. Ενδεικτικά, οι εργαζόμενοι δήλωσαν, ότι τουλάχιστον 18 βάρδιες οδηγών ασθενοφόρων είναι κενές, με αποτέλεσμα τα περισσότερα πρωινά να μην υπάρχει οδηγός στο Κέντρο Υγείας!!!

Τα προβλήματα, αυτά, ως δημοτικό συμβούλιο και δημότες του νησιού σίγουρα τα γνωρίζουμε και τα βιώνουμε. Ο Δήμος Μήλου, διαχρονικά, δίνει οικονομικά κίνητρα σε ιατρούς να εγκατασταθούν στο νησί και συμβάλλει στην εξεύρεση της διαμονής τους, το κόστος της οποίας καλύπτεται από το «Ίδρυμα Στήριξης Κέντρου Υγείας Μήλου», την «Imerys» και ιδιώτες. Ο Δήμος, σίγουρα, δεν έχει τις τυπικές αρμοδιότητες ούτε μπορεί να υποκαταστήσει το Υπουργείο Υγείας. Η παρουσία, ωστόσο, των εργαζομένων στην επιτροπή, τα όσα είπαν και η επιθυμία τους να τα θέσουν υπόψιν του δημοτικού συμβουλίου, δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να αγνοηθεί.

Είναι απαραίτητο στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, να συζητηθεί ως θέμα της ημερήσιας διάταξης το ζήτημα της υποστελέχωσης και των προβλημάτων του Κέντρου Υγείας Μήλου. Να κληθούν οι εργαζόμενοι να μας εκθέσουν τα προβλήματα τους, και εμείς ως δημοτικό συμβούλιο να καταθέσουμε προτάσεις και να διεκδικήσουμε λύσεις για τους συμπολίτες μας.

Ως δημοτική παράταξη καταθέτουμε προς προετοιμασία και συζήτηση την πρόταση να δημιουργηθεί Τομέας ΕΚΑΒ στη Μήλο.

 

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΜΗΛΟΣ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ»

Νικόλαος Δ. Ψαθάς

Αφήστε μια απάντηση