ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΝΗΣΟ ΜΗΛΟ

Σώρρος 11.2019Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε σήμερα το πρωί, εν πληθούση εκκλησία, παρά το εργάσιμο της ημέρας, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρυπητής ιεράς νήσου Μήλου και προέβη στην σε Διακονο χειροτονία του Πτυχιούχου της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών και πρότριτα χειροθετηθέντος Αναγνώστου Αντωνίου Σὠρρου, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της Μήλου και την παρουσία της Επάρχου Σίφνου-Μήλου κας Έλλης Χωριανοπούλου, του Δημάρχου Μήλου κ. Εμμ. Μικέλη, του διατελέσαντος Δημάρχου κ Γερ. Δαμουλάκη, του Λιμενάρχη Μήλου, του Διευθυντού του Αστυνομικού Τμήματος Μήλου, του Διοικητή του ΤΕ Μήλου, του Ειρηνοδίκη Μήλου, μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και Λυκείου με τους Εκπαιδευτικούς τους και πλήθους Μηλίων πιστών, οι οποίοι συνευχήθησαν, επευφήμησαν και επεκύρωσαν με τη μαρτυρία τους τη χειροτονία του νέου Διακόνου.
Προσφωνὠντας τον νεοχειροτονηθέντα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ τον προέτρεψε να έχει εκκλησιαστικό ήθος και ταπεινό φρόνημα, τονίζοντάς του κατά λέξη ότι “αυτό που είμαι και αυτό που είμεθα το οφείλουμε στην Εκκλησία και ό, τι έχουμε, το έχουμε λάβει απ’ αυτήν, χωρίς ούτε να το αξίζουμε, ούτε να το δικαιούμεθα, και γι’ αυτό πρέπει μέσα στην Εκκλησία να αποδεικνύουμε, με τη διακονία μας, ότι είμεθα άξιοι αυτού του υπουργήματος”.
Συνεχάρη δε τον Εφημέριο του Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Μήλου, Πρωτοπρ. Γιαννούλη Μαρκαντώνη, παρά τους πόδας του οποίου μαθήτευσαν από την παιδική τους ηλίκια οι δύο αυτάδελφοι νέοι Κληρικοί της Εκκλησίας, ο Αρχιμ. Νεκτάριος και ο νεοχειροτονηθείς Διάκονος Αντώνιος, καθώς και τους γονείς τους, οι οποίοι πρόσφεραν τα παιδιά τους στην Εκκλησία, και τη νέα Διακόνησσα.
Μετά το πέρας της Ακολουθίας και κατόπιν προσκλήσεως του νέου Δημάρχου Μήλου κ. Εμμ. Μικέλη, συνοδευόμενος από την Έπαρχο Μήλου, μετέβη στο Δημαρχείο , όπου συνεχάρη τον Δήμαρχο επί τη αναλήψει των καθηκόντων του και συζήτησε μαζί του θέματα που αφορούν την προβολή του Πρωτοχριστιανικού Μνημείου των ιερών Κατακομβών, υπογραμμίζοντας την καλή και ανιδιοτελή συνεργασία που ειχε με τους προοδοιπορήσαντες Δημάρχους, επ’ αγαθώ και προόδω των Μηλίων.
Ο Δήμαρχος Μήλου κ. Εμμ Μικέλης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β΄ και κατέθεσε την ετοιμότητά του να συνεργαστεί με την Ιερά Μητρόπολη για το καλό της ιεράς νήσου Μήλου και των κατοίκων της.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ επιστρέφει το εσπέρας στον Πειραιά και αύριο θα μεταβεί στο Αίγιο και τα Καλάβρυτα, προκειμένου το Σάββατο και την Κυριακή να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις επί τη ενθρονίσει του νέου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου.

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από εδώ

Πηγή : imsyroy

Αφήστε μια απάντηση