Υποβολή αίτησης του Δήμου Μήλου, για καθορισμό προσωρινής τιμής μονάδος αποζημιώσεως για το έργο Χ.Υ.Τ.Α. Μήλου

Στις 10-06-2019 κατετέθη στο κατάστημα του Εφετείου Αιγαίου (τμ. Πολιτικό) με αριθμό κατάθεσης 33/2019 η από 04-06-2019 αίτηση του Δήμου Μήλου νομίμως εκπροσωπούμενου από τον Δήμαρχο Μήλου, για καθορισμό προσωρινής τιμής μονάδος αποζημιώσεως κατά τη διαδικασία Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων (ν.2882/2001), ενώπιον του αρμοδίου δικαστηρίου δηλαδή του Μονομελούς Εφετείου Αιγαίου και στρεφόμενης κατά των φερομένων ιδιοκτητών σύμφωνα με τον κτηματολογικό πίνακα.
Ημερομηνία δικασίμου ορίσθηκε η 20/09/2019, ημέρα Παρασκευή ώρα 9:00π.μ. στο Μονομελές Εφετείο Αιγαίου.

Η αίτηση τοιχοκολλήθηκε στο Κατάστημα του Μονομελούς Εφετείου Αιγαίου σύμφωνα με τo από 15-07-2019 αποδεικτικό τοιχοκόλλησης του Γραμματέα του Δικαστηρίου και στο Κατάστημα του Δήμου Μήλου Κυκλάδων σύμφωνα με το από 19-07-2019 πρακτικό ανάρτησης των υπαλλήλων του Δήμου, νομότυπα και εμπροθέσμως.

Ειδικότερα και περιληπτικά, με την υπ’ αριθμ. 205/21-11-2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μήλου, κηρύχθηκε κατά πλειοψηφία υπέρ του Δήμου Μήλου για λόγους δημοσίας ωφέλειας και ειδικότερα για την υλοποίηση του έργου κατασκευή Χ.Υ.Τ.Α. Δήμου Μήλου και της οδού πρόσβασης προς τον Χ.Υ.Τ.Α., κτηματικής περιφέρειας της Τοπικής Κοινότητας Τρυπητής και της Τοπικής Κοινότητας Πέρα Τριοβασάλου του Δήμου Μήλου της νήσου Μήλου Νομού Κυκλάδων, αναγκαστική απαλλοτρίωση ακινήτων που κείνται στην ανωτέρω περιοχή.
Η απαλλοτριωτέα έκταση, συνολικού εμβαδού 116.350,23 τ.μ. (ειδικότερα έκτασης εμβαδού 64.768,00τ.μ. για την υλοποίηση του έργου κατασκευής Χ.Υ.Τ.Α. και έκτασης 51.582,23τ.μ για την οδό πρόσβασης του Χ.Υ.Τ.Α.) κτηματικής περιφέρειας της Τοπικής κοινότητας Τρυπητής και της Τοπικής Κοινότητας Πέρα Τριοβασάλου του Δήμου Μήλου (ενδεικτικά αναφέρονται οι περιοχές Ζεφυρία, Λαγκάδα, Τρυπητές, Αγιάσματα, Τσικνιάς, Αγ. Θεόδωροι, Κατσούλη, Μπραντόνι, Φυρλίγκος), όπως απεικονίζεται ειδικότερα και αναλυτικότερα: Α. Στα κτηματολογικά διαγράμματα, που συντάχθηκαν από τον διπλωματούχο Τοπογράφο Μηχανικό κ. Γεώργιο Μαραγκό, ελέχθησαν από τον επιβλέποντα μηχανικό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μήλου κ.Χρυσοβαλάντη Παπαδάκη και θεωρήθηκαν από τον Προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μήλου κ. Τασιόπουλο Μάρκο και στα οποία απεικονίζεται η απαλλοτριωθείσα έκταση καθώς και οι επιμέρους ιδιοκτησίες που περιλαμβάνονται σε αυτή και Β. Στους εγκεκριμένους κτηματολογικούς πίνακες που συντάχθηκαν από τον διπλωματούχο Τοπογράφο Μηχανικό κ. Γεώργιο Μαραγκό, ελέχθησαν από τον επιβλέποντα πολιτικό μηχανικό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μήλου κ. Χρυσοβαλάντη Παπαδάκη και θεωρήθηκαν από τον Προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μήλου κ. Τασιόπουλο Μάρκο και στους οποίους εμφανίζονται οι εικαζόμενοι-φερόμενοι ιδιοκτήτες των ακινήτων της απαλλοτριωθείσας έκτασης, το εμβαδόν κάθε ακινήτου και τα κύρια προσδιοριστικά στοιχεία των κατασκευών που βρίσκονται σ’ αυτόν και των λοιπών συστατικών του.

Με την αίτηση ζητείται να καθοριστεί προσωρινή τιμή μονάδος αποζημιώσεως για την εις το ιστορικό αναφερόμενη απαλλοτρίωση εις βάρος των καθών και για τους λόγους και αιτίες που αναφέρονται σε αυτή.

Πηγή : ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ

Αφήστε μια απάντηση