Το Δημοτικό ΛιμενικόΤαμείο Μήλου συμμετέχει στην έκθεση «East Med Yacht Show 2018» – Έκθεση για τον θαλάσσιο τουρισμό

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μήλου θα συμμετάσχει με δικό του περίπτερο στην έκθεση «East Med Show» που θα πραγματοποιηθεί στη Μαρίνα Ζέας από 3 έως και 6 Μαίου 2018.

Παρακαλούνται όσοι δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα, ιδιαίτερα στον θαλάσσιο τουρισμό και επιθυμούν να παραβρεθούν στην έκθεση να επικοινωνήσουν με τον Πρόεδρο του Δ.Λ.Τ. Μήλου, κ. Ξενάκη Νικόλαο (τηλ.6944587574) καθώς και όσοι δεν μπορούν να παρεβρεθούν αλλά επιθυμούν να αποστείλλουν έντυπα της επιχείρησής τους.

Η διοργάνωση αποτελεί πόλο έλξης σημαντικών επαγγελματιών του κλάδου, Ελλήνων και ξένων ναυλομεσιτών, ενώ παράλληλα συγκεντρώνει δημοσιογράφους και ανταποκριτές από κάθε γωνιά της γης, προωθώντας τον θαλάσσιο τουρισμό.

Στη φετινή έκθεση θα συμμετέχουν επισκέπτες και yacht brokers από όλο τον κόσμο, τουριστικοί πράκτορες από την Ευρώπη –περιλαμβανομένης και της Ρωσίας–, από τις ΗΠΑ και τις αγορές της Άπω και Μέσης Ανατολής. Παράλληλα, αναμένεται να παρευρεθούν περισσότερα από 300 διεθνή τουριστικά γραφεία.

Το 17ο East Med Yacht Show 2018, που φιλοξενείται για μία ακόμη χρονιά στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά, θέτει υψηλούς στόχους και αποσκοπεί:

  • στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα πλοία/σκάφη αναψυχής,
  • στη διερεύνηση και δημιουργία συνεργασιών με ξένους φορείς αλλά και με ελληνικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στην παγκόσμια αλλά και την ελληνική τουριστική αγορά,
  • στη βελτίωση της ελληνικής θέσης στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη,
  • στη προώθηση και τόνωση του ποιοτικού θαλάσσιου τουρισμού,
  • στη καθιέρωση της Ελλάδας, και πιο συγκεκριμένα του Πειραιά, ως διεθνούς τουριστικού προορισμού,
  • στη σταθερή ανάπτυξη του δείκτη ανταγωνιστικότητας, σε άμεση συνάρτηση με τον κλάδο του ποιοτικού θαλάσσιου τουρισμού.

Η έκθεση αποτελείται από:

Έκθεση σκαφών: 80 και πλέον σκάφη-μέλη της ΕΠΕΣΤ και του ΣΙΤΕΣΑΠ, επανδρωμένα motor yachts, sailing yachts, catamaran και bareboats, καλύπτοντας όλο το εύρος των σκαφών που διατίθενται προς ναύλωση και πώληση στην ελληνική αγορά. Το τμήμα αυτό είναι επισκέψιμο μόνο από τους επαγγελματίες του κλάδου.

Περίπτερα εκθετών: 50 περίπτερα ελληνικών εταιρειών ναύλωσης σκαφών (τουριστικών πρακτόρων και ναυλομεσιτών) καθώς και εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες στον θαλάσσιο τουρισμό. Το τμήμα αυτό είναι ελεύθερα επισκέψιμο από το ευρύ κοινό.

Την έκθεση επισκέπτονται κάθε χρόνο τουλάχιστον 5.000 άτομα, ενώ η δραστηριοποίηση των περίπου 5.000 πλοίων/σκαφών στον χώρο των επαγγελματικών τουριστικών πλοίων είναι μια αγορά που ενδιαφέρει ειδικότερα τους επαγγελματίες του θαλάσσιου τουρισμού.

οργανωτική επιτροπή της έκθεσης απαρτίζεται από την Ένωση Πλοιοκτητών Σκαφών Τουρισμού (HPYOA) και τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA).

Μέχρι στιγμής, το σαλόνι έχουν θέσει υπό την αιγίδα τους το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (EOT), η Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Πειραιά και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Σημαντική είναι η συμβολή των χορηγών επικοινωνίας, οι οποίοι και φέτος στηρίζουν με τον δικό τους τρόπο την έκθεση. Το περιοδικό ΠΛΕΥΣΗ στηρίζει επίσης τη διοργάνωση για άλλη μια χρονιά.

Η διοργάνωση της έκθεσης σκαφών γίνεται από την Trinity Events.

Οι Εκθέτες που θα συμμετάσχουν στο East Yacht Show του 2018

Το πρόγραμμα

 

Share

Αφήστε μια απάντηση